Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Stílusos, vagy gáz? A szexbarátságok kora

Szerző: Gábor János, – 2010-10-25 08:22:48

Új őrület! Szex barátok közt

Barátjával bújik ágyba egyre több fiatal. A szexológusok szerint az egyéjszakás kalandok mellett népszerű az úgynevezett "szexbarátság". Az elköteleződés nélküli laza kapcsolatokat főleg a húszas éveiben járó fiatalok kedvelik, akiknek fontos a szabadság, és még nem akarnak családot.  A szakemberek szerint a szexbarátságok legnagyobb előnye, hogy anélkül biztosítottak a rendszeres szexuális együttlétek, hogy a partner problémáit, gondjait a nyakukba kellene venniük.

– A szexbarátságokban vannak szabályok. Például nem kell beszámolni a másik félnek az életünkről, nem kell számot adnunk egyéb kapcsolatainkról, és nincsenek elvárások. Egy moziba azonban még nyugodtan elmehetünk a másik féllel, vagy egy kellemes vacsorára is beülhetünk. A lényeg, hogy abban a másfél-két órában amit egymással töltenek, minden gond és probléma nélküli élvezetet adjon – vélekedett dr. Bede Zsuzsanna szexológus.



– Ám ezeknél a kapcsolatoknál sem lehet teljesen kizárni az érzelmeket, hiszen azzal akit nem kedvelünk, nem tudunk hosszabb időt eltölteni, vagy nem kívánjuk meg. De ezek a párok legyenek óvatosak! Hosszabb távon, főleg a hölgyeknél arra is számíthatunk, hogy elmélyülnek az érzések, ami lelki sérüléshez vezethet.

A szociológus szerint többet árt, mint használ az ilyen kapcsolat.

– A „csak szex"-kapcsolat az elején még érdekes, izgalmas lehet, ám hamar unalmassá válhat. És könnyen elkényelmesednek a felek, ha nem kell tenniük semmit a másikért. Ráadásul mivel a testi szükségleteiket kielégítik, semmi sem ösztönzi őket, hogy azt a társat keressék, akivel lelkileg is összhangban vannak – intett óvatosságra dr. Szilágyi Gyula szociológus.

Az ország Szex Tesztjének első adatai is alátámasztják a szakemberek tapasztalatait, a lifenetwork.hu-n hétfőn indult felmérést eddig több mint ötvenezren kitöltötték.

– A praxisainkban sok olyan esettel találkozunk, ahol csak a szex miatt alakítanak ki egymással a felek kapcsolatokat. Hogy pontosabb adatokat is megtudjunk, a szextesztbe is belekerült a kérdés – magyarázta dr. Gyimesi Andrea a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület szexuálpszichológusa.

D. V. - Blikk
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó