Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Sarah Brightman lehet a következő űrturista

Szerző: Gábor János, – 2012-08-23 17:23:47

Sarah Brightman brit énekes lehet a következő fizető utas, aki egy orosz rakétán meglátogatja a Nemzetközi Űrállomást – jelentette szerdán az Interfax hírügynökség meg nem nevezett orosz űrszakembert idézve.

Amennyiben az útra sor kerül, az 52 éves Brightman 2015-ben indulhatna és az első fizető utas lehetne a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberté 2009-es missziója után. Oroszország hét turistát szállított fel eddig a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), mindegyikük legalább 20 millió dollárt fizetett az útért. A sort Dennis Tito amerikai üzletember nyitotta meg 2001-ben.



Azonban a háromszemélyes Szojuz kapszulákon a helyek megritkultak azóta, hogy az amerikai űrsiklók nyugdíjba vonultak, és jelenleg csak az orosz rakéták képesek asztronautákat felszállítani az űrállomásra. Brightman – aki  Az operaház fantomja musical révén vált ismertté – egy hónapja ellátogatott Oroszországba, ahol egy egészségügyi bizottság jóváhagyta kiképzését a Moszkva melletti központban – mondta a forrás. Brightman ügynöke és a Space Adventures cég, mely korábban a fizetett utakat intézte, egyelőre nem kommentálta a hírt.



Az énekesnő a nyolcvanas években ment feleségül Andrew Lloyd Webber zeneszerzőhöz (képünkön), válásuk után szólókarrierbe kezdett, amelynek során a klasszikus zenét szélesebb közönséghez juttatta el. Az Interfax által idézett forrás szerint kétszemélyes, egy évre - nem pedig a szokásos hat hónapra - tervezett legénységet küldenének az ISS-re 2015 körül, így felszabadulhat egy hely a fizetős utasnak. A Roszkozmosz orosz űrügynökség szerdán bejelentette, támogatja az ötletet, hogy fokozatosan egy évre bővítsék az állomást célzó expedíciók idejét, döntésre azonban még nem került sor.

hirado.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó