Magazin
Receptajánló: dupla csokis élvezet!
Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-09 17:14:29
Ha te is vágysz valami finomságra ezen az esős szerda délutánon, akkor lepd meg magad a dupla csokis mascarpone szelettel
Hozzávalók:
15 dkg zabos, teljes kiőrlésű keksz
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
Mozsárba, vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes, vagy kerek tortaforma aljára és tegyük be a hűtőbe.
Vízfürdő felett, vagy mikro sütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
Jó étvágyat! :)
A sípszó után hagyjon üzenetet!