Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Raguval töltött héjában sült krumpli, nemcsak vacsira!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-11-23 15:45:15

Raguval töltött héjában sült krumpli

Fűszeres-húsos ragu 

Hozzávalók:

30 dkg hús (sertés, pulykacomb, csirkemell...)
mexikói fűszerkeverék
1 fej hagyma
30 dkg fagyasztott zöldségkeverék (amiben  kukorica is van)
1 nagy (150g) sűrített paradicsom
0,5 dl olaj
bazsalikom
oregánó
chili
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A húst vágja csíkokra, és az olajjal elkevert fűszerkeverékbe forgassa bele. Legalább 20 percet hagyja állni. Közben vágja hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsse a húst egy nagy, teflonos serpenyőben fehéredésig, öntse rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, majd a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, egy kis vizet öntsön hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszerek. Alacsony tűzön főzze addig, amíg a hús megpuhul.

Ha a megszokottnál kicsit eltérően tálalná és fogyasztaná, egész egyszerűen töltse krumpliba! Értelemszerűen nem árt ha van elfekvőben a spájzba burgonya. A félig megfőzött krumplit jól megpakolhatja a kész raguval, aztán 15-20 perc alatt tegye a sütőbe hogy jól összemelegedjenek, és egy nagyon ízletes, nagyon laktató vacsorát kap.

Jó étvágyat! :)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Földrengés volt Romániában


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó