Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Pizzás csiga alig több mint fél óra alatt? Miért ne? Ezzel a recepttel akár a reggeli készülődés közben összedobhatod a pihe-puha tekercseket. A kelt és a leveles tésztás változat mellett ezt is muszáj megkóstolnod. Csak akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd.
Hirdetés
Hirdetés
Hozzávalók 10 darabhoz:
25 dkg túró
25 dkg liszt
5 dkg vaj
5 evőkanál olaj
0.5 dl tej
1 mokkáskanál só
0.5 csomag sütőpor
1 kávéskanál oregánó
TÖLTELÉKBE
15 dkg sajt
10 dkg sonka
2.5 dl paradicsomszószoregánó
A túrót villával kicsit törd össze, majd keverd krémesre a sóval és az oregánóval. Fokozatosan add hozzá a tejet és az olajat, majd több részletben adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, és kend le az olvasztott vajjal. Ezt követően egyengesd el rajta a paradicsomos masszát, szórd rá az oregánót, rakd rá a kis darabokra vágott sonkát. Határozott mozdulatokkal tekerd fel, és vágj belőle körülbelül két centis csigákat. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt.
Jó étvágyat! :-)
A sípszó után hagyjon üzenetet!