Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Pizzás csiga túrós köntösben

Szerző: Papp Cecília, femina.hu – 2017-09-23 17:20:19

Pizzás csiga alig több mint fél óra alatt? Miért ne? Ezzel a recepttel akár a reggeli készülődés közben összedobhatod a pihe-puha tekercseket. A kelt és a leveles tésztás változat mellett ezt is muszáj megkóstolnod. Csak akkor tudod elhibázni, ha túlsütöd.

Hirdetés

Hirdetés

 Hozzávalók 10 darabhoz:

25 dkg túró

25 dkg liszt

5 dkg vaj

5 evőkanál olaj

0.5 dl tej

1 mokkáskanál só

0.5 csomag sütőpor

1 kávéskanál oregánó


TÖLTELÉKBE

15 dkg sajt

10 dkg sonka

2.5 dl paradicsomszószoregánó




A túrót villával kicsit törd össze, majd keverd krémesre a sóval és az oregánóval. Fokozatosan add hozzá a tejet és az olajat, majd több részletben adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, és kend le az olvasztott vajjal. Ezt követően egyengesd el rajta a paradicsomos masszát, szórd rá az oregánót, rakd rá a kis darabokra vágott sonkát. Határozott mozdulatokkal tekerd fel, és vágj belőle körülbelül két centis csigákat. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt.

Jó étvágyat! :-)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó