Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Öregcsertőnek lehet a legszebb neve

Szerző: Mike Szilvia, forrás: origo.hu – 2016-07-19 12:10:33

Egy magyarországi hírportál, - hogy a nevén nevezzük - az Origo egy igazi "cuki-díjas" szavazást indított. Keresik az ország legszebb nevű települését. Szavazás útján dől majd el, melyik lesz a TOP10-ből az a három település, amelyről a hírportál szerkesztői egy kirándulás után élménybeszámolót tesznek közzé. 

Hirdetés

Hirdetés

Az első, 30 települést számláló szubjektív listát a hírportál szerkesztője állította össze. Íme, neki ezen települések tetszettek legjobban: Almáskamarás, Ásványráró, Boldog, Egervölgy, Fűzvölgy, Gyöngyfa, Hencida, Himesháza, Illocska, Istenmezeje, Kincsesbánya, Kisasszonyfa, Kisecset, Kozmadombja, Lánycsók, Lulla, Medgyesbodzás, Mikekarácsonyfa, Misefa, Nagykarácsony, Nyugotszenterzsébet, Oltárc, Öregcsertő, Szamosangyalos, Szentkozmadombja, Taktabáj, Tornakápolna, Vasboldogasszony, Vöröstó és Zselickislak.

Természetesen vételkörzetünk településének Öregcsertőnek szurkolunk legjobban és gyűjtjük a a szavazatokat ITT ! Nem azért hogy az oldal kattintásszámát növeljük :), hanem mert szeretnénk örömet szerezni csertői hallgatóinknak!

Ezt írta az Origo Öregcsertőről:

"Öregcsertő község Kalocsától keletre, a kalocsai Sárköz vízerekkel szabdalt magas árterén fekszik, Kalocsa és Kiskőrös között. Öregcsertő írásos emlékei a 13. századra nyúlnak vissza. 

A falu elnevezése minden bizonnyal a település egykori tulajdonosának nevéből ered. A 16. század elején ez a személynév a „-háza” összetétel formájában jelenik meg a különböző forrásokban. A török kiűzését követően ismét módosul a falu elnevezése. Ekkor jelenik meg az „öreg-”, illetve a „kis-” előtag, amely a két, később egybeépülő település megkülönböztetését szolgálta. Öregcsertő a Sárköz történelmileg kialakult településrendszeréhez tartozik. A Sárköz a Duna és mellékágai által körülhatárolt szigetjellegű terület, amelyre később települések épültek. A falura vonatkozóan a legkorábbi adatok a 13. század közepéből valók. IV. Béla egy 1239-ben kiadott oklevelében tesz említést Öregcsertőről."

A voksoláson jelenleg (2016-07-19 11:56) Lánycsók vezet 4307 szavazattal, a második Istenmezeje 4292 vokssal, a harmadik Szamosangyalos 1334 szavazattal, míg a negyedik Öregcsertő a maga 1027 voksával. Feljövőben van az ötödik helyen álló Fűzvölgy is, az ottaniak eddig 791 szavazatot gyűjtöttek be.

Érdeklődtünk az Origo-nál, hogy új küldetésünkben meddig gyarapíthatjuk a szavazatokat, de még a szerkeztőség munkatársai sem tudtak pontos határidőt mondani. Így hát, kattintásra fel! Hajrá Öregcsertő! :)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Meghalt Somló Tamás


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó