Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Orbán nem kér a Köztársasági Őrezredből!

Szerző: Gábor János, – 2010-04-15 11:07:48

Úgy látszik, Orbán Viktor jobban bízik saját embereiben, mint a hivatásosokban, ha a személyes biztonságáról van szó! A Fidesz elnöke tudniillik visszautasította a Köztársasági Őrezredet: a rendőrség politikusokat védő egysége ugyanis felajánlotta, hogy testőröket ad Orbán mellé az első választási forduló után, de a Fidesz elnöke egyelőre köszöni szépen: marad saját testőrségénél.

– Az országos rendőrfőkapitány a veszélyeztetettséget figyelembe véve felajánlotta az ideiglenes védelem elrendelésének lehetőségét, amellyel a miniszterelnök-jelöltek egyelőre nem kívántak élni – mondta Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője. Mint a Blikk kérdésére fogalmazott: miután a korábbi jelölt leteszi a miniszterelnöki esküt, már kötelező lesz biztosítani a védelmét, ezt törvény írja elő.

Orbán azonban információink szerint később is nehezen válna meg az őt az elmúlt
 években is védő, volt rendőrökből álló biztonsági csapattól. A kisebb „egységet" Hajdú János vezeti már több mint 7 éve, és ezalatt a Fidesz  elnökének  a  haja  szála  sem  görbült. A politikus Hajdúnak a védelmi kérdésekben hozott döntéseit azonnal elfogadja. Nem csoda, hogy Orbán őket szeretné a jövőben is maga mellett tudni, hiszen a csapat mögött komoly szakmai múlt van. Éveken keresztül kommandósként dolgoztak, és a nagyon kemény rosszfiúkat üldözték. 

Profi - Az Orbán testőrségét vezető volt kommandós, Hajdú János (balra) korábban több száz éles bevetésen vett részt
Az Orbán testőrségét vezető volt kommandós, Hajdú János (balra) korábban több száz éles bevetésen vett részt

Hajdú például a rendőrség bűnügyi szolgálatánál működő bevetési egységnek  volt  a  parancsnoka, és néhány akkori beosztottjával védi most a Fidesz elnökét. Több száz éles bevetésen voltak, a világ különböző városaiban tanultak, Hajdú többször is kapott kiképzést Izraeltől az Egyesült Államokig.

– Miután egy állami vezetőt, beleértve a miniszterelnököt, rendőrök védenek – és ilyenek az őrezrednél dolgozó kollégáim is –, akkor őt civil biztonsági szolgálat párhuzamosan nem védheti – mondta Gálik, amikor arról érdeklődtünk: megtarthatja-e „magántestőreit" Orbán.

Blikk

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó