Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Okostelefon és okosóra után OKOSLAKÁS!

Szerző: Gábor János, forrás: Gizmodo – 2014-09-24 16:45:28

Van okostelefon, okosóra, okos termosztát, de vigyázat, jön minden alfája és omegája, az OKOSLAKÁS! Az új ötlettel az Amazon, mindenféle terméket online forgalmazó oldal fog előállni - erre mutat legalábbis az, hogy annak ellenére növelik 27 százalékkal a Szilikon Völgyben dolgozó alkalmazottaik számát, valamint 55 millió dollárral az innovációs büdzsét, hogy egy csomó veszteséget könyveltek el az elmúlt egy évben.



A laborjuk a jövőben olyan eszközöket szeretne előállítani, amelyek az otthoni igényeket szolgálják. Karnyújtásnyira lévő gombbal rendelhetünk majd az Amazonról WC-papírt, vagy akár krémszappant is, ám a lényeg valószínűleg mégsem ez lesz, hanem a lakás minden olyan területe, amin bekövetkezhet az állagromlás. Amint azt a vezérigazgató elmondta, a cél a mosógép, vagy akár a klímaberendezés internetes bekötése lenne - ezek a háztartási gépek szolnának például, hogy vízkövesednek, vagy cserélni kellene a légszűrő betétet, mi több, akár ki is hívják magukhoz a szerelőt, a megfelelő cserealkatrésszel.

Ergo: otthona dolgai Önnél előbb fogják tudni mire van szüksége...

És a társadalomnak melyik rétegét kívánja ezzel megcélozni az Amazon? Nos ezt jól illusztrálja Ryo Koyama cégvezető ide kapcsolódó nyilatkozata: „ha lemegyek a mosókonyhába, ahol van egy nagy, vízzel telt medence, és a padló egy része cserére szorul, azt két héttel az előtt szeretném megtudni, hogy megtörténik”.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó