Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Napindító turmixok

Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-18 17:39:40

Ha az ébredés nehezen is ment, készíts magadnak egy finom turmixot, és máris derűsebbnek fogod látni az előtted álló napot!

Dobd össze akár zöldségből akár gyümölcsből, egy jó nagy pohár turmixnak biztosan örülni fog a szervezeted, és az alakodnak is jót tesz majd, ráadásul a bőröd is hálás lesz érte, hiszen a zöldséges változatok nagy része öregedésgátló, bőrfeszesítő anyagokat tartalmaz.


Epres álom

Egy kisebb halom jégre pakolj annyi epret, amennyit csak szeretnél, és éppen beléd fér, dobj mellé egy banánt is felkarikázva, öntsd fel egy kis vízzel vagy almalével, és egy turmixgépben dolgozd őket egybe, a végeredményt pedig szórd meg egy kis mogyoróval és mazsolával, hogy még finomabb legyen.



Zöldséges csoda

Tulajdonképpen bármilyen zöldségből készíthetsz innivalót, így sokkal könnyebben be tudod juttatni a szervezetedbe, mintha külön-külön mindegyiket elrágcsálnád, a hatásukat pedig ugyanúgy kifejtik. Darabold össze a kiválasztottakat, adj hozzájuk egy kis petrezselymet és némi frissen őrölt borsot, és már indulhat is a turmixgép!



Körtés mámor

A magas rosttartalmú körte a legjobb őszi gyümölcs, ha éppen most kezded a diétád. Segíti az anyagcserét, és a salakanyagokat is kikergeti a szervezetedből. Ha már nagyon unod a diétás ízeket, egy kis fahéjjal és magas tartalmú csokoládé reszelékével feldobhatod, nagyon jó íze lesz tőlük, persze csak miután összeturmixoltad a gyümölcsöt!



Meggyes manna

A meggyszezon nem most volt, azonban fagyasztott formában pont alkalmas ez a gyümölcs is arra, hogy turmixot készíts belőle. Joghurttal és egy kanálnyi mézzel mennyei finom, akár desszertnek is fogyaszthatod egy könnyű ebéd után.

Répás energiabomba

A répa nem a létező legmagasabb nedvtartalmú zöldség, azonban turmixot ezzel is készíthetsz, némi víz és egy pár csepp olívaolaj társaságában. Az olaj azért fontos hozzá, hogy a béta-karotin rendesen fel tudjon szívódni odabent. Bazsalikommal lágyabbá teheted az ízét, és egy kis almával vagy almalével is feldobhatod.

(femina.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó