Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Napi csillagjósda

Szerző: Gábor János, – 2014-02-15 08:41:00

Amíg a Kos (márc.20. – ápr.19.) úton-útfélen akadályokba ütközik, döbbenten tapasztalja, hogy partnere minden erőfeszítés nélkül mindenkivel képes közös hangot találni. Nos, ahelyett, hogy még emiatt is vitát provokálna, inkább koppintsa le viselkedését: eredetiségét kombinálja előzékenységgel, barátságossággal, empátiával. Nem kell mindig mindenkit leköröznie.

Bár egyáltalán nem jellemző, a Bika (ápr.20. – máj.20.) ma csupa olyan emberrel találkozik, akik nehezebben fogadják el. Úgy érzi, folyamatosan bizonyítania kell, hogy megfeleljen elvárásaiknak. Nem túl barátságos tárgyalópartnereit, a kapcsolati forgatókönyvekbe bemerevedett párját azonban egyaránt leszerelheti, ha kedves, diplomatikus, türelmes és humorérzéke is van.

Az Ikrekre (máj.21. – jún.20.) nagy nyomás nehezedik, de jól érzékeli, hogy csak a saját dolgát nehezíti, ha minden határidőnek és elvárásnak megpróbál megfelelni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ki kell bújnia kötelezettségei alól, de egész nyugodtan beiktathat némi szórakozást. Ha egy kapcsolati perpatvar beárnyékolta a tegnapot, egy mai pót Valentin-nap remekül sikerülhet.

A Rákot (jún.21. – júl. 22.) a külső nyomás rendszerint arra sarkallja, hogy rendet rakjon életterében. A lakás kitakarítása, átrendezése, szépítése azért is jó ötlet, mert így lelkében is spontánul helyreáll a harmónia. A spontánul felmerülő kreatív ötleteket később szakmai és magánéletében is kamatoztathatja. Jó kérdés, hogy kedvese holmijai között kell-e kutakodnia.

Az Oroszlán (júl.23. – aug.22.) a tegnap osztott és szerzett sebeket ma eredményesen kikúrálhatja némi diplomáciai érzék, kisebb-nagyobb ajándékok, kölcsönösen  előzékeny gesztusok segítségével. Bár szubjektív, érzelmi szempontjai még mindig többet nyomnak a latban a racionálisaknál, ma könnyebben el tudja fogadni, hogy aki nem ért egyet önnel, nem feltétlenül ellenség.

A Szűz (aug.23. – szept.22.) a szakmai és anyagi korlátokat némi kitartás, eredetiség révén hidalhatja át. A könnyed sárkányrepülőzés nem kimondottan az ön műfaja, de most kivételesen kipróbálhatja. Ne ragaszkodjon hát mereven a korábbi megállapodásokhoz, ha lélekben nem is készült fel rá, legalább tegyen úgy, mint aki tud elengedni is. Paradox módon ez a hozzáállás gyarapodást hozhat.

Bár a Mérleg (szept.23. – okt.22.) korántsem erőszakos típus, most a szokásosnál rámenősebben érvényesíti szempontjait. Nos, egy kis tűz határozottan jól jön, ha vacilláló szerelmét próbálja visszaszerezni. Lehet ugyanis, hogy az illető hölgy vagy úr nem is akarta igazán faképnél hagyni, csupán arra volt kíváncsi, hogy elég fontos önnek ez a kapcsolat, ahhoz, hogy vetélytársát is kiüsse a ringből.

Kedves Skorpió (okt.23. – nov.21.)! A lényeges életterületek még mindig le vannak blokkolva, de ön hatodik érzékkel lavíroz az akadályok között. A legapróbb résen is képes kisiklani, remekül időzít, olvas mások gondolataiban. Álmai is hasznos tanácsokat adhatnak. Ha kissé kifújja magát, a munkahelyi konfliktusok kezelésével kapcsolatban is támadhatnak ötletei.

Jóllehet, hogy a Nyilas (nov.22. – dec.21.) előző napi szóváltásai még mindig kihatással vannak a kapcsolataira, felismerte, hogy jobban teszi, ha kompromisszumkész, békülékenyebb hangnemre vált. Ez tárgyalásokon, közlekedés, ügyintézés közben is javára válhat. A szerződések megkötését, nagy figyelmet igénylő papírmunkákat azonban még mindig jobb, ha a hó végére halasztja.

A Bak (dec.22. – jan.20.) a hét vége ellenére teljes erőbedobással dolgozik. Túlzás lenne azt állítani, hogy szívvel-lélekkel, de az önre nehezedő nyomás is hatalmas: költségvetésén tátongó lyukak, lakással, családtagokkal kapcsolatos kiadások, nagy tervek finanszírozása és hasonlók. Egy kis időre azért szabadságolhatná magát: ha benéz kedvenc könyvesboltjába csodás szerzeményekkel gyarapodhat.

A Vízöntő (jan.21. – febr.18.) igazán szerencsés alkat: akkor is képes nagy látomásaiból erőt meríteni, ha közvetlen környezetében minden csupa zűr. Lelkesedése ragályos: még partnerét, akivel tegnap mosolyszünetet tartott - is sikerül a saját oldalára állítania. Rábeszélő készségének hosszabb-rövidebb utazások során is hasznát veszi, idegen nyelv tanulásával is jobban halad, mint más napokon.

Bár a Halak (febr.19.- márc.19.) környezetében minden csupa zűr, felfordulás, remekül eligazodik. Különösen pénzügyi érzéke működik remekül, ami a gyakorlatban sokféleképpen nyilvánulhat meg. Kockázatos, de vagyont hozó üzletek? Tőzsdebravúrok? Vagy akkor is pontosan érzi, honnan, milyen ürüggyel kérhet még kölcsön, ha már minden hitel lehetőséget kimerített? Kerülje a túlzásokat.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó