Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Mint 2415 db Lágymányosi híd

Szerző: Gábor János, KORONAjubi – 2014-10-30 10:30:23

Napi Jubileum: 1995-ben ezen a napon nyitották meg Budapest hetedik hídját Lágymányoson. A nemrég Rákóczi hídra átkeresztelt építmény 16 milliárd forintba került, de ezzel Magyarországon is alig-alig férne fel a legdrágább ingatlanok top 10-ébe! Nem beszélve a nagyvilágról...

A lakóházak között egy fővárosi, II. kerületi ingatlan viszi a prímet: márciusban még 1,8 milliárd forintért árulták. Nincs tudomásunk róla, hogy eladták volna.

Ha megkérdeznék Öntől, hogy vajon melyik a valaha felhúzott legdrágább építmény, könnyen lehet, hogy hiretelen mellélőne, mivel nem a Földön kell keresnie. A minden bizonnyal legtöbb pénzt felemésztő emberi kéz alkotta építmény ugyanis az ISS, a Nemzetközi Űrállomás.

Az Oroszország, Japán, USA, Kanada és az Európai Űrhivatal közös állomása nem kevesebb, mint  157 milliárd dollárt nyelt el - ez kb. 2415 db Rákóczi hídnak felelne meg. Tíz év munka után, végül 2010-ben adták át, és nyugodtan kijelenthetjük, elhomályosít minden eddigi, ember által a földfelszínen készített építészeti csodát.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó