Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Miért énekelnek a kutyák, ha zenét hallanak?

Szerző: Lukács Kata, – 2013-05-29 10:04:05

Elgondolkodott valaha azon, hogy egyes kutyák miért szállnak be azonnal néhány vonyítással a zene, vagy énekszó mellé?


Katt a videóra!

A fent látható a tündéri videó a napokban kapott szárnyra a neten, és bár szívmelengető lehet elképzelni, hogy ezt a kis aranyost úgy megindítja Adele megható szerzeménye, hogy leküzdhetetlen késztetést érez a dalolásra, ha tudományos szemszögből vizsgáljuk a szituációt, azonnal kiderül, hogy másról van szó.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy ez a fekete labrador kutyus hatalmas rajongója a többszörös Grammy-díjas énekesnőnek, valójában azonban egy igen érdekes kutyahagyománynak hódol.

A vadonban élő farkasok gyakran összegyűlnek egy kis közös vonyításra, melynek funkciója vitatott, ám az bizonyos, hogy a falka szociális életére, és magukra a farkasokra is pozitív hatást gyakorol. Amint egy állat csatlakozik a már vonyító társához, az megváltoztatja hangmagasságát, így lehetséges az, hogy a csapat ilyenkor olyan benyomást kelt, mintha közösen énekelnének.

Ugyanez a helyzet az emberi zenével is: a kutyusok főleg fúvós hangszerek hallatán, de akár emberi énekhang vagy zongorakíséret mellett is szeretik kiegyensúlyozni a hangkollekciót, és beszállni saját dallamukkal, ezzel is növelve lelki komfortérzetüket.

(neon.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó