Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Mi vagyunk Borat és a szex fellegvára?

Szerző: Gábor János, – 2010-10-10 15:31:18

Budapest = Borat és pornó

Az utazási magazinok szerint Budapesten sok a szex, szeretjük Titót, és úgy beszélünk, mint Borat. Ilyenek vagyunk mi magyarok, az ő szemükben.

Minden elfogult önelemzésnél beszédesebb az a mód, ahogyan a népszerű utazási magazinok bennünket jellemeznek. Nem a jól fésült úti leírásokra gondolunk, ahol csak a Mátyás templom építészeti megoldásairól esik szó, nem! A szabadszájúbbak az érdekesek, amelyek úgy vélik, megmondják a frankót rólunk. Válogattunk a legérdekesebb beszólások közül.



A népszerű concierge.com beválogatta a világ legjobb pucér fürdőző helyei közé a Rudast, de nem akármilyen szöveggel: "Felesleges hazudnunk. A Rudas nem lesz szép. Képzeljünk egy csupa, vasfüggönytől keményített borzas férfitestet, és mindegyikük úgy beszél, mint Borat. Nem vicc!".

Hát szép, löttyedt testűek vagyunk és "leboratoztak" bennünket, de legalább ott vagyunk a toplistán. A szintén nagyon népszerű Roughguides.com pont arról ismert, hogy kerüli a lózungokat és alaposan górcső alá veszi az úticélokat. Szerintük a vidéki magyarok gyakran vádolják Budapestet azzal, hogy "az idegen értékek és a laza erkölcsök melegágya". A honlap szerkesztői azonban védelmükbe veszik a fővárost.



Szerintük a kommunizmus bukása óta betelepült arab és kínai kereskedők csak nagyvilágivá tették a várost, közelebb hozták a Nyugathoz. A Roughguides.com kitér arra is, hogy szexipara miatt Budapestet gyakran hívják Európa Bangkokjának, ám szerintük ez már így volt a Habsburg hódoltság idejében is.

A világ leglátogatottabb utazási oldala a wikitravel felhívja az ide utazók figyelmét: ne politizáljanak, és különösen kerüljék Trianon, vagy 1956 emlegetését, hacsak nem akarnak belekeveredni egy jó kis vitába. Megemlítik azt is, hogy mindenféle kommunista jelkép viselése tiltott és/vagy illetlen dolog, kivéve talán Tito képmását (?! - a szerk.). A jugoszláv partizánból lett diktátort a honlap szerint  elfogadják a magyarok, mert levitte országát a sztálini útról.



A wikitravel javaslatai között szerepel, hogy a látogató ne beszéljen hangosan, mert ez pofátlanságnak számít nálunk. A roadjunky szereti a beszólogatást, velünk azonban kesztyűs kézzel bánik. Arra kéri az olvasókat, hogy ne nagyon nevezzék kelet-európainak Magyarországot a magyarok előtt, mert mi bizony a Közép-Európában vagyunk.

A sok pornó, szexbolt és kukkolda miatt vallásos utazóknak nem ajánlják a budapesti látogatást, azt viszont örömmel konstatálták a kémeik, hogy a mi fővárosunkban jóval kevesebb a piásan bunyózó angol turista, mint például a közeli Prágában. Egy apróságot minden útikalauz kiemel: azt, hogy Budapest piszkosul olcsó!

Kordos Szabolcs - Blikk
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó