Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Megvan a tajvani ebpiszoknyertes

Szerző: Korsós Éva, – 2011-12-11 07:44:49

Egy ötvenes éveiben járó nő lett a tajvani ebpiszoknyertes, mármint az ebpiszokgyűjtők tombolájának győztese: az ő markát ütötte a fődíj, félmillió forint értékű aranyrudacska.

A nyáron kezdődött akció nem az egész szigetre terjedt ki, csupán Tajpej egy új kerületére. A tombola sorsjegyeire kutyapiszok - zacskóban történő - beszolgáltatásával lehetett szert tenni. A kezdeményezés annyira népszerű lett, hogy szervezői meghosszabbították. Eredetileg már októberben kisorsolták volna a nyerteseket - több díjjal is kecsegtették a résztvevőket - azonban tapasztalva, hogy a felére csökkent az ebpiszokszenny az utcákon, prolongálták az akciót. 

A tombolán további négy gyűjtő kapott az fődíjnál kisebb aranyrudacskát, összesen 85-en nyertek valamit.

 A szervezők remélik, hogy sikerült rászoktatni a gazdikat a tisztaság megóvására és a jövőben aranyos ösztönzés nélkül is kevesebb lesz a kutyaürülék az utcákon - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Hasonló kezdeményezés volt már más tajvani városban is, ám vajmi kevés sikerrel. Ott 600 forintos vásárlási utalványt adtak a begyűjtött kutyapiszok kilójáért, ami nem hozott lázba senkit.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó