Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Megnyitott a kalocsai kórház új szárnya, ömlöttek a százmilliók

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-12-31 07:25:00

Eseménydús évzáró hetek állnak mögöttünk.

2017 utolsó hónapja is szép számmal tartogatott meglepetéseket, de az év utolsó napján koncentráljunk főképp a jó dolgokra, habár kisebb bosszúságból is kijutott.

Ez abból fakadt, hogy a volt Nagyszeminárium folyosóiról elvitte a jogos tulajdonosa, a Szépművészeti Múzeum az évtizedekig itt lévő reneszánsz replikákat, amelyek helyét kalocsai alkotók műveivel fogják feltölteni.

Aztán kétségkívül a hónap eseménye volt, hogy megtörtént a szalagátvágás a sok megpróbáltatás után hivatalosan is átadott új kórházi szárnyban, amelyben egy CT-vizsgáló is helyet kapott, valamint az önkormányzat és a tankerület részéről is több százmillió forint értékű pályázati sikerekről kaptunk híreket.

A kulturális életet nem csak az ünnepi műsorok határozták meg, kiadták ugyanis a sorban ötödször megjelenő „Kalocsai szó és kép” antológiás kötetet, valamint a Népművészet táncos mesteréről, Cselik Máriáról szólót, Dusnokon pedig hagyományosan, az év végén találtak gazdára a Dusnokért kitüntetések, amelyet karácsony előtt néhány nappal adtak át.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó