Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Meggyes rétes - ha kell az édes élvezet!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-05-11 15:40:37

Meggyes rétes

Hozzávalók:
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi fahéj


Elkészítés ideje:
50 perc.


Elkészítés menete:
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.


A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal.Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.


A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó