Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Meggyes rétes
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi fahéj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal.
A zsemlemorzsát a dióval keverd össze, és add hozzá a lecsepegtetett meggy felét. Szórj rá pici fahéjat, majd a keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal.Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!