Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Márton napi libaság ebédre!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-09 19:12:06

Márton napján ajánlatos mindenkinek libát enni, mert aki ezt nem teszi – a hiedelem szerint –, egész évben éhezni fog.

Libamell savanyú káposztás burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

• 4 libamell
• só, fehér bors
• 10 szem apró burgonya
• 10 dkg füstölt húsos szalonna
• fél szál póréhagyma
• 2 babérlevél
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 dl száraz fehérbor
• 20 dkg savanyú káposzta



A libamellek bőrét egyenletesen bevagdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, egy félórát állni hagyjuk, majd a bőrével lefelé forró serpenyőben megpirítjuk. Megfordítjuk, és a másik felét kb. fél percig sütjük. Tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben még 8 percig sütjük, végül langyos helyen pihentetjük 4-5 percig. Közben a megmosott burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, kihűtjük, félbevágjuk, a közepét kicsit kivájjuk.

Az apróra vágott szalonnát pirítani kezdjük, hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát és az átmosott káposztát, rádobjuk a babérleveleket, a zúzott fokhagymát és a morzsolt kakukkfüvet, sóval, fehér borssal ízesítjük.

Felengedjük a fehérborral és kb. 2 dl zöldségalaplével vagy vízzel, majd fedő alatt készre pároljuk. Amikor a káposztás töltelék elkészült, a burgonyába kanalazzuk, és sütőben összemelegítjük. A felszeletelt libamell mellé tálaljuk.

(nlcafe.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Vége az idei pollenszezonnak


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó