Magazin
Márton napi libaság ebédre!
Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-09 19:12:06
Márton napján ajánlatos mindenkinek libát enni, mert aki ezt nem teszi a hiedelem szerint , egész évben éhezni fog.
Libamell savanyú káposztás burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
4 libamell
só, fehér bors
10 szem apró burgonya
10 dkg füstölt húsos szalonna
fél szál póréhagyma
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
20 dkg savanyú káposzta
A libamellek bőrét egyenletesen bevagdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, egy félórát állni hagyjuk, majd a bőrével lefelé forró serpenyőben megpirítjuk. Megfordítjuk, és a másik felét kb. fél percig sütjük. Tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben még 8 percig sütjük, végül langyos helyen pihentetjük 4-5 percig. Közben a megmosott burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, kihűtjük, félbevágjuk, a közepét kicsit kivájjuk.
Az apróra vágott szalonnát pirítani kezdjük, hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát és az átmosott káposztát, rádobjuk a babérleveleket, a zúzott fokhagymát és a morzsolt kakukkfüvet, sóval, fehér borssal ízesítjük.
Felengedjük a fehérborral és kb. 2 dl zöldségalaplével vagy vízzel, majd fedő alatt készre pároljuk. Amikor a káposztás töltelék elkészült, a burgonyába kanalazzuk, és sütőben összemelegítjük. A felszeletelt libamell mellé tálaljuk.
(nlcafe.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!