Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Már négy éve halott volt...

Szerző: Gábor János, forrás: Wikipedia – 2014-11-05 10:43:30

Napi Jubileum:

A Made in Heaven a brit Queen rockegyüttes tizenötödik, utolsó stúdióalbuma. 1995. november 5-én jelent meg, a producerei az együttes tagjai, David Richards, Justin Shirley-Smith, valamint Joshua J. Macrae voltak.

Freddie Mercury halála után jelent meg, részben az utolsó közösen írt dalokat, részben a tagok szólódalainak átdolgozását tartalmazza. Egyes művek eredete az 1980-as évekig visszanyúl. Mercury az utolsó pillanatig dolgozott a dalokon, ennek megfelelően néhány szerzeményt különösen szentimentális hangulat jellemez. Nagy sikere lett a rajongók körében, Angliában az együttes egyik legnagyobb példányszámban elkelt lemeze. Olyan sikeres kislemezek jelentek meg róla, mint a Heaven for Everyone, a Too Much Love Will Kill You, vagy a You Don’t Fool Me:

Az 1990-es évek elején lezajlott a Freddie Mercury emlékkoncert, majd szóló munkáin dolgozott May (Back to the Light, 1992) és Taylor is (Blue Rock a The Crossal 1991-ben, és a Happiness? 1994-ben). A Made in Heaven felvételei 1993-körül kezdődtek, és viszonylag szórványosan zajlottak, hol Taylor és May házi stúdiójában, hol pedig a Mountain és Metropolis stúdiókban. Maga az album ötlete Mercurytól származott, ezért a halála előtt addig dolgozott, míg jártányi ereje is volt, így viszonylag sok félkész dalkezdemény maradt fenn utána.

„A vége felé Freddie olyan szövegeket és zenét kért tőlem, amelyeken tudott dolgozni, és rendíthetetlenül hitte, hogy az anyagot ki kell majd bocsátani. Nem beszéltünk sokat arról, hogy mit is csinálunk ott. Az album valami szimulálása annak, hogy mit csináltunk volna ha Freddie, Roger, John és én együtt vagyunk. És ez nagyon bonyolult volt, és nagyon hosszú projekt. Határozottan be akartuk fejezni az anyagot, hogy az emberek hallhassák.”

– Brian May

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó