Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Majdnem 70 éves az AC/DC énekese Brian Johnson

Szerző: Kovács M. Dávid, index.hu/rockstation.blog.hu – 2016-10-05 15:43:59

1947-ben született Brian Johnson, az AC/DC énekese. Mikor Brian gyerek volt cserkészkedett és helyi templomi kórusban is énekelt. Miután az AC/DC frontembere  Born Scott meghalt, Brian úgy döntött, hogy jelölteti magát új énekesnek az AC/DC-ben, melynek köszönhetően később  bejelentették, hogy Brian az új AC/DC énekes.

Hirdetés

Hirdetés 

Brian Jonhnsonnal kiegészülve a zenekar befejezte a soron következő albumukat, a Back in Black-et. A lemez minden idők legsikeresebb hard rock lemeze lett a világon, melyben olyan nagyszerű alkotások is találhatóak, mint Hells Bells, You Shook Me All Night Long vagy a Back in Black. A Back In Black album világszerte 45 millió példányban kelt el, ezzel minden idők második legtöbbet eladott lemeze a világon (Micheal Jackson Thrillerje az első)

1986 nagy változást hozott az együttes életében. A Stephen King novellájából készülő Maximum Overdrive mozifilm zenéjének megírására kaptak felkérést, melyből hosszú évek után az első sikeres album születik meg, a Who Made Who.

Az énekes Brian Johnson vagyonát 90 millió dollárra becsülik, ezzel a 33. leggazdagabb rockénekesek listáján.

Halláskárosodása miatt az aktív koncertezést kénytelen volt feladni 2016-ban, és a 'Rock Or Bust' világturnén, már Axl Rose helyettesítette. Közleményében karrierje legsötétebb napjának nevezte visszavonulásának napját Brian Johnson, aki zenekara, az AC/DC közleményéből tudta meg, hogy Axl Rose veszi át a helyét. A 68 éves Johnsont az orvosai figyelmeztették, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép. Johnon arra is kitért, hogy soha életében nem érzett még akkora fájdalmat, mint amilyet akkoriban érzett, 36 évet töltött a zenekarban, ez élete legnagyobb  teljesítménye, és elképzelni sem tudja, hogy az AC/DC-n kívül folytassa az életét, de nincs más választása, lélekben továbbra is a zenekarral marad. Orvosai azt mondták neki, hogy a stúdióban még dolgozhat majd, ő pedig minden erejével ezen van, és egy nap talán még a színpadra is visszatérhet.

AC/DC rockérdekességek:

1989-ben, amikor az Egyesült Államok politikai nézeteltérésbe keveredett a Panamai Köztársaságot akkor éppen vezető Manuel Noriega tábornokkal szemben és katonai beavatkozás lett a vége, akkor az amerikai hadsereg egy különleges egysége két napon át őrült hangosan nyomatott AC/DC-t. A tábornok két nap után megadta magát.

Az "AC/DC" kifejezést az amerikai szlengben használják a biszexuálisokra is. Valószínűleg ezt nem vágták a Young testvérek, mikor kitalálták a banda nevét, amit nővérük javasolt, mert úgy emlékezett, hogy ezt látta egy porszívó hátulján.

Melbourne-ben elneveztek egy utcát a bandáról: ACDC Lane a neve.

Angus Young, mielőtt végleg megállapodott a kisiskolás szerkónál, előtte fellépett Zorro, Pókember sőt még gorilla göncben is.

2003 óta a banda tagja a Rock and Roll Hírességek Csarnokának.

Az ausztrál iskolás szótárban az AC/DC címszó alatt szerepel a banda is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó