Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Majdnem 30: Lionel Messi focistát ünnepeltük

Szerző: Salánki Miklós, starity.hu / magyarhirlap.hu – 2016-06-24 15:40:53

1987-ben született Lionel Messi argentin labdarúgó, jelenleg a spanyol FC Barcelona és az argentin válogatott játékosa. 5 évesen kezdett el futballozni egy helyi, Grandoli nevű együttesben, ahol apja volt az edző.

Hirdetés

Hirdetés 

1995-ben a Newell’s Old Boys-hoz igazolt.11 éves korában növekedési hormon-hiányt diagnosztizáltak nála. Az egyik argentin nagy csapat a River Plate érdeklődött iránta,de nem volt arra kapacitása,hogy finanszírozza gyógykezeltetésének havi 900 dolláros költségét. Ekkor szerzett róla tudomást a Barcelona akkori sportigazgatója,aki felajánlotta,hogy a katalán klub fizeti a kezeléseket,amennyiben Európába szerződik. Ezután családjával együtt Európába költözött,és a Barcelona korosztályos csapataiban kezdett játszani. Az utánpótlások között összesen 32 meccsen szerepelt,ezalatt 11-szer volt eredményes.

Játékstílusa:

Lionel Messi egy igen alacsony testfelépítésű labdarúgó, melyet nagyon jól ki tud használni,amit eszméletlenül sok gólja is alátámaszt. Rettentően gyors és hihetetlenül jól vezeti a labdát a védők között. Emellett pazar a rúgótechnikája és nagyszerűen tud passzolni is,mert rendkívül jó a csapatjátékban és rengeteg gólpasszal rendelkezik.

Érdekességek:

- Első kupadöntőjéről a Newell's Old Boys gyerekcsapatában elkésett,mert bezárta magát a fürdőszobába. Kitörte az üveget és elszaladt a pályára.Amikor megérkezett az ellenfél 1–0-ra vezetett.Miután pályára lépett mesterhármast vágott,majd az övé is lett a legjobb játékosnak felajánlott díj,a bicikli.Néhány héttel később ellopták tőle.

- Kedvenc zenei műfaja a Cumbia.Ebben a műfajban Tigre Ariel együttese írt egyfajta Messi-himnuszt,amelyben megénekli Messi életét,és az argentinok vágyát,hogy az aranylábú segítségével újra világbajnokok legyenek.

Friss infó: Lionel Messi újabb rekordot döntött

Elsőként Argentína jutott be az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America fináléjába, miután az elődöntőben 4–0-ra legyőzte a házigazda amerikai csapatot Houstonban.

A korábban sérüléssel bajlódó Lionel Messi az elődöntőig csak csereként segítette az argentin együttest, igaz a Barcelona világklasszisa így is négy gólt szerzett.

Az FC Barcelona huszonnyolc éves támadója száztizenkettedik válogatottbeli fellépésén az ötvenötödik gólját szerezte, ezzel Batistutát megelőzve állt az örökrangsor élére.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó