Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ma lett 50 éves Soma mamagésa

Szerző: Lukács Kata, somamamagesa.hu – 2016-05-29 13:40:43

1966-ban, született Spitzer Gyöngyi (művésznevén: "Soma") énekes, műsorvezető, újságíró. Soma gyerekkori álma volt, hogy színésznő legyen, de a Színművészetire háromszori próbálkozásra sem jutott be. Ugyanakkor felfigyeltek különleges hangjára, énekesnőként nagy népszerűségre tett szert, de a képernyőn is gyakran feltűnik.

Hirdetés 

Hirdetés 

Egy betegség kapcsán – hangszalag csomó – elindult a tudatosság útján. Beiratkozott ezoterikus – és spirituális kurzusokra és kineziológiai tanfolyamra. Tudatosan tett a fizikai és lelki egészségéért.

Missziójának érzi az "ébresztgetést". Lélekemelő előadásokat, kurzusokat és táborokat tart az országban, melyek az öntudatra ébredés fontosságáról és a spirituális felébredés jelentőségéről szólnak. Hét évi csoportmunka után 2016 májusától elkezdi a saját módszerét, amit játékosan („Somásan”) Játszás-Orgazmus-Készségfejlesztő kurzusoknak, rövidítve: JOK-nak nevez el. Ő azt az állapotot nevezi így, amikor az ember visszatalál a benne élő örök gyerekhez, és az önfeledt játszásban teljes mértékben képes feloldódni. Úgy tartja, hogy ebben a pillanatban, időszakban, amikor kienged, valójában be is enged, ilyenkor „lélegzik a lélek”

Énekesként elsőként a Ráday Klubban lépett fel 1987-ben Pravda nevű punk zenekarával, majd Bernáth Y Sándor Matuska Silver Sound zenekarának lett az énekesnője

Május 20-án, a Vanavan zenekarával Soma 50. születésnapi koncertjét tartották meg az A38 Hajón.

A zenei stílusa igen egyedi, sokféle elem jelenik meg benne: a jazz, a pop, a punk, az avantgarde , de egyre inkább a rock és a punk stílusjegyeit hallhatóak. Bátran mondható, hogy Soma hangja ős-erőként tör fel.

Így vall önmagáról honlapján: - Olyan XXI. századi sámánasszonynak érzem magam, akinek tudatosan kell integrálnia a szerepeit, hogy egyben lehessen anya, vénuszi nő, főpapnő, gyógyító, tanító, barátnő, szerető-feleség, írónő, embertárs, művésznő és üzletasszony is, hiszen alapvetően a saját vállalkozásaimból élek.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó