Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ma lenne 55 éves Lady Diana a szívek királynője

Szerző: Lukács Kata, stylemagazin.hu – 2016-07-01 11:18:09

1961-ben született Lady Diana, walesi hercegné, Károly herceg első felesége. A szívek királynője Diana ősi nemesi családból származott, hiszen közvetlen felmenői között olyan hírességeket találunk, mint Mária, a skótok királynéja. Olyan színészóriások is vérrokonai voltak, mint Audrey Hepburn és Humphrey Bogart.

Hirdetés 

Hirdetés 

 

Károly herceg 1980-ban kérte meg Lady D. kezét. Az eljegyzési gyűrűje egy 18 karátos zafírból állt, melyeket gyémántok öleltek körbe. Ma már ez a bájos Kate Middleton kezét díszíti, hiszen Vilmos, édesanyja emléke előtt tisztelegve, ezzel kérte meg szerelme kezét.

Esküvőjüket Károllyal több mint 74 országban sugározták, és megközelítőleg 750 millió nézőt ültetett a képernyők elé. A házasság csupán 11 évig tartott, és a szemmel láthatóan éveken át boldogtalan és gyakran megcsalt Diana 1992-ben kezdeményezte a válást, amit végül 1996-ban mondtak ki.

Diana híres volt jótékonykodásáról. Elkötelezett híve volt a taposóaknák betiltása elleni küzdelemnek, ahogy sok segítséget nyújtott az AIDS áldozatainak is. Összesen 118 jótékonysági szervezet munkáját segítette.

Cleo Rocos nem kisebb dolgot állít az emlékirataiban, mint hogy a Queen zenekar legendás frontembere, Freddie Mercury egy alkalommal férfinak öltöztette Diana hercegnőt, és így csempészte be őt egy melegbárba még a 80-as években.

Diana később megismerte Dodi Fayed-et, a Harrods áruház és a Fulham focicsapat akkori tulajdonosának, az egyiptomi származású Mohamed Al-Fayednek fiát. Kapcsolatuknak és életüknek 1997. augusztusi párizsi autóbalesetük vetett véget.

Temetését több mint 60 országban sugározták és megközelítőleg 2,5 milliárdan nézték.

2001-ben London belvárosában átadtak egy 11 km hosszú emléksétányt, mely a hercegnő életének fontos pontjait érinti, ez az úgynevezett The Diana Princess Of Wales Memorial Walk. Elgondolkodtató érdekesség, hogy a királyi család egyetlen tagja sem ment el a megnyitóra. 2004-ben viszont személyesen a királynő adta át a Hyde Parkban kialakított Diana Emlékszökőkutat.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó