Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ma 60 éves Kim Cattrall a Szex és New York Samanthaja

Szerző: Lukács Kata, starity.hu – 2016-08-21 13:43:27

1956-ban, született Kim Cattrall angol színésznő (Szex és New York - Samantha). 18 éves korában New Yorkba költözött, hogy egy ottani Főiskolára járjon, mégpedig az American Academy Dramatico Artsra.Ekkor végérvényesen eldöntötte, hogy a színészkedés az, amivel szeretne foglalkozni, így a színpad felé vette az irányt.

Hirdetés 

Hirdetés 

A vancouveri színházban lépett fel, ahol felfigyeltek rá a Los Angelesi Universal filmstúdió emberei, és egy lehetőséget ajánlottak neki. Ám Kim a színház felé sokkal jobban vonzódott, mint a filmezéshez, ezért inkább egy broadwayi színház ajánlatát fogadta el, ahol egy Csehov-drámában játszott. Továbbá szerepelt még zenés darabokban Princeton és Chicago színházaiban.

A Rendõrakadémia, a Montreáli bankrablás  és a Manöken filmeknek köszönhetõen lett ismert világszerte. 1998-ban megkapta Szex és New York című sorozatban Samantha Jones, PR-menedzser szerepét, aki nagykanállal falja a férfiakat, és ez meghozta számára a várva várt, igazi sikert.

Érdekességek:

Harmadik férjével, Mark Levinsonnal, 2002-ben kiadtak egy könyvet a Nõi orgazmus művészete címmel, amit már rengeteg nyelvre lefordítottak,

2003-ban Golden-Globe-díjat nyert a Szex és New Yorkkal

– 2006-ban újabb könyve jelent meg, Being a Girl címmel. 2008-ban pedig kiadta a Sexual Intelligence című művét,

– Amikor nincsenek filmes elfoglaltságai, akkor gyakran lép fel színházakban, hiszen ez az igazi nagy szerelme.

Kim élete nagyon hasonlít Samanatha Jones életéhez, hiszen az életben sem veti meg az élvezeteket, azonban átlagos szeretőnek tartja magát.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó