Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Lucas 5 millára perli a Jedi Mouse alkotóit!

Szerző: Gábor János, – 2010-08-25 13:36:51

Ötmillió dolláros pert akasztott George Lucas, a Star Wars atyja egy cég nyakába, amely gondolattal irányítható számítógépes alkalmazását a "jedi" névvel fémjelezte. Az alperes Jedi Mind Inc. olyan vezeték nélküli headsetet kínál, amely az agyhullámok tudatos és nem tudatos szintjét is érzékelve lehetővé teszi, hogy a felhasználó számítógépes játékot irányítson vagy bizonyos szoftveralkalmazásokat futtasson pusztán a gondolataival. A filmes által irányított LucasFilm produkciós cég 2009 májusában felszólította a Jedi Mind képviselőit, hogy álljanak el a névbitorlástól.



A cég vezetője, Brent Fouch szinte nyomban ígéretet is tett erre, de Lucasék szerint azóta sem történt semmi, pedig tavaly szeptemberben tettek egy újabb kísérletet: peren kívüli rendezést ajánlottak a Jedi Mindnak. A cég egyébként a Master Mind, a Jedi Mouse (gondolattal irányítható egér - lenti kép) és a Think Tac Toe elnevezésű termékeket forgalmazza.


A stúdió szerint a márkanév elorzása összezavarja a piaci érdekeltségeiket, károsítja üzleti érdekeiket, ezért legkevesebb ötmillió dolláros (több mint egymilliárd forintos) kártérítést kértek keresetükben.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó