Magazin
Legyél te a palacsinta király!
Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-26 11:43:18
Csúsztatott palacsinta
hozzávalók 4 főre
4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
2,5 dl tej
10 dkg porcukor
sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés:1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
2. A tojás sárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
3. A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
4. A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
5. A rétegeket felváltva lekvárral, illetve cukros/vaníliacukros dióval szórjuk meg.
6. Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt cukros dióval szórjuk meg. Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!