Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kreatívkodj! Készítsd el saját adventi naptáradat!

Szerző: Lukács Kata, – 2012-11-17 12:54:13

Gyerekkorunkban édes kihívás volt kipiszkálni a műanyag mélyedésekbe forrt csokikockákat a klasszikus adventi naptárból. Az is valódi élmény volt, amikor egy-egy nap elfelejtettük a csokivadászatot, és másnap dupla adag járt. Két hetünk maradt még, hogy felnőtt fejjel megalkossuk a saját adventi naptárunkat, melynek hagyománya Németországból ered.

Ha azonban szeretnénk elszakadni a boltokban kapható szimpla csokis variációktól, íme, néhány ugródeszka az alkotáshoz.


Borítékból

A legegyszerűbb, ha veszünk 24 borítékot különböző színben és méretben, beszámozzuk, és felragasztjuk őket egy tetszőleges kartonpapírra, esetleg parafatáblára, mondjuk karácsonyfa alakban. Ez a típusú naptár inkább a nagyobb gyerekeknek, vagy a felnőtteknek szól, hiszen a legkényelmesebben idézetek, vagy tanulságos történetek férnek el bennük, de egy kisebb szelet csokitól sem szakad a papír.



Ha viszont még ennyit sem szeretnénk bíbelődni a naptárral, elég, ha minden nap előhúzunk egy borítékot a fiókból, és átadjuk a célszemélynek. Az sem rossz megoldás, ha az összes borítékot betesszük egy zsákba, így a véletlenszerű választás öröme is fokozza az élményt. A borítékot kiválthatjuk színes szalaggal összekötött papírzacskókkal, tülltasakokkal, vagy zoknival is, akkor nagyobb tér marad a meglepetéseknek is.

Mézeskalácsból

A nemrég indult Home Bazaar karácsonyig minden nap előáll egy friss adventi naptár ötlettel, ezek között szemezgetve találtuk meg az igen kézenfekvő mézeskalács verziót, amiben többek között az a jó, hogy sokáig eláll, finom, és kevesebbe kerül, mintha édességekkel töltenénk fel 24 pakkot. És azt se felejtsük el, mennyit dob a lakás hangulatán a szegfűszeg, a fahéj és a reszelt narancshéj keveredő illata.



Gyufás-skatulyából

A gyufás-skatulya mérete miatt tökéletes tárgy arra, hogy elrejtsünk benne valami apróságot. Természetesen ehhez nem árt mintás papírral, vagy festékkel bevonni a dobozokat. Ha mindez megvan, egymásra ragaszthatjuk őket. Az alakzat csak rajtunk múlik, s bár a karácsonyfa itt is kézenfekvőnek tűnik, sokan a kockát választják, és így nyernek egy szép díszdobozt, kis fiókokkal. Ha nincs kedvünk ragasztgatni, fel is aggathatjuk őket különböző hosszúságú madzagokkal. Erre kiváló megoldás lehet egy dizájnosabb vállfa, a rögzítésben pedig segíthetnek az elfekvő függönycsipeszek.



Csipeszes

Vegyünk huszonnégy, fából készült ruhacsipeszt. Következő lépésként fessük le, ragasszunk rá mintákat, vagy tekerjük be színes fonalakkal. Ha kész, ragasszuk fel őket egy fából, vagy parafából készült táblára, írjuk föléjük a számokat, és jöhetnek az ajándékok, amiket könnyen fölcsíptethetünk, mondjuk papírba csomagolva. Ha elhagynánk az édesség-ajándéktárgy tengelyt, gondolhatunk azokra is, akik mindig megcsúsznak a karácsonyi előkészületekkel. Nekik érdemes minden napra valamilyen teendőt elrejteni kedves üzenetként álcázva.



Kincskeresős

A That Artist Woman kivitelezésében létezik olyan megoldás is, hogy a huszonnégy kiskapu mögött nem ajándékot rejtünk el, hanem egy feladványt, amely a lakás bizonyos pontjára irányít bennünket, ahol megtalálhatjuk a meglepetést. Felnőtteknek is szórakoztató.

Alkoholos

Ha nem szeretjük az édességet, és a bölcs-kedves üzenetek nélkül is megvagyunk, akkor is van megoldás. Telepakolhatunk például egy sörösrekeszt a kedvenc sörünkkel, vagy felcímkézhetünk 24 üveg bort számokkal. Valamilyen minimális díszítés azért talán még itt is belefér.

(hvg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó