Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Nyári alma leves recept
hozzávalók / 4 adag
4 közepes db alma
1 tk fahéj
2 csipet só (nagy)
3 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín (20%-os)
4 db szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk.
Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral, szegfűszeggel, és felöntjük vízzel.
Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
Mentalevéllel díszítve langyosan vagy behűtve kínáljuk.
A sípszó után hagyjon üzenetet!