Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Csokoládés-karamellás szelet
Hozzávalók:
200 gramm liszt
100 gramm porcukor
200 gramm vaj
200 gramm tejcsokoládé
A karamell réteghez:
3 dl sűrített tej
4 evőkanál juharszirup vagy cukornádszirup
200 gramm vaj
Elkészítés ideje:
50 perc
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukrot és a vajat keverd habosra egy kézi mixerrel, magas fokozaton. Ha szépen összeállt, keverd hozzájuk a lisztet is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyengesd el az így kapott tésztát, majd told be a sütőbe és süsd aranybarnára, nagyjából 20-30 perc alatt.
A karamellás réteg összetevőit keverd össze egy főzőedényben, majd lassú tűzön forrald fel őket és folyamatosan keverd a forrás után körülbelül 4-5 percig, amíg besűrűsödik. Ha megsült a tészta, egyengesd el ezt a réteget rajta, majd hűtsd le. Végül, de nem utolsósorban olvaszd fel a csokoládét víz felett, majd kend a megdermedt karamellás réteg tetejére, ne forrón, inkább csak szobahőmérsékletűre hűtve.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!