Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Ananászos csirkemell
Hozzávalók:
1 fél ananász
0,5 kg csirkemell
10 dkg bacon
10 dkg reszelt ementáli jellegű sajt
1-2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
1 mokkáskanál szerecsendió
só, bors
olívaolaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A csirkét mosd meg alaposan, kockázd fel, sózd be, majd tedd egy kicsit félre. A bacont szintén kockázd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg némi olívaolaj társaságában. Amikor már szép színe lett, add hozzá a húst is, és pirítsd át jó alaposan. A tejszínt keverd el a fokhagymával, és szórd bele a szerecsendiót.
Amikor a hús már szépen átpirult, őrölj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, majd keverd hozzá a szintén kockákra vágott ananászt - ha konzervből készíted, a levéből is önthetsz hozzá egy keveset -, majd párszor forgasd át az egészet, végül keverd hozzá a tejszínes keveréket, várd meg, amíg rottyan egyet, és már kész is vagy. Rizzsel vagy tésztával tálalva is remek, a sajtot csak közvetlenül fogyasztás előtt szórd rá!
A sípszó után hagyjon üzenetet!