Magazin
Könnyű és finom vacsi - Tojássaláta
Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-11 13:10:23
Ma van a tojás világnapja ennek kapcsán merült fel bennem az ötlet, hogy egy egészséges és könnyű vacsit ajánljak a figyelmedbe!
Tojássaláta
Hozzávalók: 6 közepes tojás, 2 paradicsom, 2 ek. kapribogyó, 2 zöldhagyma.
A salátaöntethez: 1 ek. ecet, 2 tk. dijoni mustár, 2/3 csésze sűrű tejszín, só, cukor, frissen őrölt bors, bazsalikomlevelek
Elkészítése: Főzzük keményre a tojásokat, hámozzuk meg, és vágjuk 8-8 cikkelyre. Mossuk meg a paradicsomot, vegyük ki a belsejét, a többit vágjuk kockákra. Szűrjük le a kapribogyót. Mossuk meg a zöldhagymát, és vágjuk vékony karikákra. Szépen rendezzük el a tojást, a paradicsomot, a kapribogyót és a hagymakarikákat egy tálon. Keverjük össze az ecetet, a mustárt, a tejszínt, a sót, a borsot és a cukrot, majd öntsük a tálon lévő hozzávalókra. Tálalás előtt szórjuk meg bazsalikommal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sípszó után hagyjon üzenetet!