Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kiásták a Hidegvérrelben leírt családirtás elkövetőit!

Szerző: Gábor János, – 2012-12-05 15:22:00

Engedélyt kért egy floridai nyomozó a Hidegvérrel című Truman Capote-regény alapjául szolgáló, 1959-ben elkövetett családirtás elkövetőinek exhumálására, hogy az így nyert DNS-minta segítségével járjon egy másik, hasonló ügy végére.

A Sarasota megyei seriffhivatal nyomozója, Kim McGath elmondta, biztos abban, hogy annak a két embernek, akiket a kansasi Holcombban élő Clutter házaspár és két gyermekük meggyilkolásáért tartóztattak le, köze lehet az egy hónappal később a floridai Ospreyben elkövetett családirtáshoz is.


Az "hidegvérűek": Richard Hickok (balra) és Perry Smith

A floridai Walker család ügye hosszas fejtörést okozott a detektíveknek. Cliff Walkert, feleségét és két kicsi gyermekét Sarasotához közeli otthonukban lőtték le. McGath négy évig foglalkozott a rég kihűlt aktával. Átvizsgálta mind a Clutter-, mind a Walker-ügy teljes nyomozati anyagát. Ezekből arra következtetett, hogy az 1965-ben kivégzett Richard Hickok és Perry Smith, Clutterék gyilkosai követhették el a Walker-gyilkosságot is.

Abban reménykedik, hogy holttestükből megfelelő mennyiségű DNS-mintát nyerhetnek, és ezzel kizárhatnák őket a megoldatlan ügyből, vagy rájuk bizonyíthatnák azt.


További részletek a hvg.hu-n!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó