Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Készül a Bridget Jones harmadik kötete

Szerző: Mike Szilvia, – 2012-11-11 15:41:36

Tizenhat évvel az első regény után Helen Fielding ismét Bridget Jones-történeten dolgozik: a folytatás a milliók által megszeretett, örökké fogyókúrázó és a boldogságot hajszoló szingli újabb kalandjait elmesélő kötet jövőre jelenik meg.

A népszerű szinglitörténet első kötete, a Bridget Jones naplója 1996-ban jelent meg, a folytatás, a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! pedig 1999-ben. A két regényt világszerte negyven nyelven több mint 15 millió példányban adták el, ezért borítékolható volt a megfilmesítés.



Az első filmet végül 2001-ben, míg a másodikat 2004-ben mutatták be, Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant főszereplésével. A film óriási siker lett, a főszereplő, Renée-t az Oscar és a Golden Globe legjobb női főszereplő kategóriájában is jelölték.

Helen Fielding az utóbbi évtizedben többnyire Los Angelseben élt. Két éve tért vissza Londonba és akkor kezdte el komolyan foglalkoztatni a harmadik Bridget Jones-regény megírása. Az írónő elmondta, hogy a második kötet óta nagyot változott a világ, nagy szerephez jutottak az online közösségi portálok, ezért a twitterező, sms-ező világ is beépül az új történetbe.

(nol.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó