Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kesztyű helyett ebbe dudáljon!

Szerző: Gábor János, forrás: neon.hu – 2014-10-22 16:42:51

Új őrület hódít, és kb. 5000 forintért már Ön is beszerezheti a "Bad Breath Tester" névre hallgató kis, fehér digitális játékszert, ami a nevéből adódóan azt teszteli, hogy épp' kellemetlen-e a lehellete. Ennyit a tenyérbe fújtatásról... Ötezernél mondjuk van drágább teszter is: ha arra is kíváncsi, hogy érződik-e a lehelletén a korábban beborított alkohol, akkor Önnek a 3.0-s verziót találták ki, az alap gép árának háromszorosáért.

Ezeket az ügyes kis micsodákat azért fejlesztették ki, hogy egy csókcsata, vagy a lepedőakrobatika előtt leellenőrizhesse: szájhigiéniás állapota megfelelő-e. A kütyü persze akkor is jól jöhet, ha tudni akarja, milyen érzés egy másik embernek, ha közelről az arcába beszél.

Ide vonatkozó kutatások szerint sokan félnek megvitatni a hozzátartozóikkal, ha kellemetlen a lehelletük. A környezetük nem mer szólni, hogy valamit változtatniuk kellene az életvitelükön. Így ez a kis gép átveheti a szerepüket és egy adott skálán (a japán Etiquette Checkernél 6-oson) megmutatja, vajon van-e ok az aggodalomra vagy nincs. Úgy működik, hogy érzékeli a kellemetlen leheletért felelős vegyületeket, vagy, ha rendelkezik pia funkcióval, akkor a kilégzés alkoholkoncentrációját.

Egybehangzó vélemények szerint hatásosabb, mint a tenyérbe lehelős vagy kézfejnyalós módszer.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó