Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Készítsd fel a séród télre!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-11-25 11:45:06

A tél hajunkra nézve az egyik legveszélyesebb időszak lehet, mert ilyenkor könnyen zsírosodni kezdhet a fejbőr, megjelenhet a korpa és a hajhullás mellett hajunk erőteljesebben is töredezhet. A hősugárzók és egyéb eszközök, melyeket hideg időben melegedésre használunk, vizet vonnak ki a környezetükből így kiszáradást okoznak. Nincs ez másképp hajunk esetében sem.

1. Hidratáljunk többet

Ez igaz a szervezetünk egészére is, de a hajunkra különösen. Ahogy az idő egyre hidegebb lesz, úgy válik szárazabbá a levegő is. Legalább hetente egyszer használjunk mélyhidratáló pakolást, hogy ezzel is segítsünk a hajszálaknak.
 
2. Változtassunk a mindennapi rutinon
Érdemes alkalmazkodni a környezeti változáshoz a használt termékekkel is. Vékony szálú haj esetén például nyugodtan válthatunk jobban hidratáló samponra és balzsamra, ami télen nem fogja úgy elnehezíteni a hajat, mint ahogy nyáron tenné. Még akár hajhabot is használhatunk.


 
3. Vágassunk pár millimétert hajunkból havonta

A rendszeres vágás a töredezés megelőzésének leghatékonyabb módja. Két hajvágás között pedig mindenképp használjunk hajvégápoló olajat, hogy minimalizáljuk a töredezés kialakulásának esélyét.
 
4. Fontos a hővédelem

A hajszárító használata, vagy bármilyen hőhatással járó hajformázás télen különösen roncsolja a hajat az erős hőingadozás miatt. Ilyen esetben óvjuk hajunkat hővédő spray használatával.
 
5. Óvjuk hajunkat a hidegtől

Mindig legyen nálunk egy sál vagy sapka, de legalább egy esernyő, amivel a hideg esővíz vagy a hó ellen megvédhetjük hajszálainkat.



 6. Előzzük meg a fakulást
Akár hisszük akár nem, a téli hőingadozás legalább annyira roncsolja a hajszálak felszínét, mint a nyári UV sugárzás. Festett haj esetén hajszínünk megőrzése érdekében mindenképp használjunk színvédő sampont.
 
7. Együnk sok gyümölcsöt

Ilyenkor is igaz, hogy a rendszeres gyümölcs és zöldség fogyasztás erősebb és egészségesebb hajat eredményez. Ha nem szeretjük a gyümölcsöt vagy csak nincs időnk ilyesmire, akkor valamilyen multivitamin szedése is segíthet.

 A fentieken túl van néhány házi hajápoló összetevő házi praktikákhoz, melyek szintén segíthetnek hajunk állapotának megőrzésében a téli hónapok során.
 
+1 Tojás
Sokan találkozhattak már azzal a ténnyel, hogy a tojás kiválóan használható hajápolási célra. Nem mindenki tudja azonban, hogy a tojás fehérje és sárgája éppen ellentétes hatást vált ki. A fehérje kivonja a haj természetes olajait a hajszálakból, ezért ennek használatát javasolt elkerülni. A tojás sárgája viszont remekül hidratálja a hajat, így inkább ehhez ragaszkodjunk.


 
+2 Avokádó
Az avokádó nem csak ételek mellé finom, hanem kiválóan ápolja a hajat és a fejbőrt. Az avokádóban lévő zsírok és olajok nagyon jól hasznosíthatók az emberi szervezet számára, így kiváló szolgálatot tesznek a haj regenerálása során is. Hámozás után egyszerűen készítsünk belőle egy masszát, amit hagyjunk a hajunkon 15 percig.

 +3 Méz
A legnehezebben használható összetevő, mert ragadós, de mégis az egyik lehatásosabb. Rendkívül jól megköti a nedvességet, így sokat számít, még ha keveset használunk is belőle. Alkalmazás után bő meleg vízzel mossuk le, majd langyos vízzel öblítsük át a hajat, ami segít lezárni a hajszerkezetet.
 
A fentiek betartásával és használatával garantáltan megőrizhetjük hajunk állapotát tavaszig. Gyönyörű loknikkal fogunk rendelkezni akkor is, amikor mindenki más, aki nem figyelt oda eléggé, a tél végére kénytelen lesz centiket vágatni a hajából.

(bien.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó