Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Kalapács alatt Darth Vader sisakja!

Szerző: Gábor János, – 2010-11-23 13:00:13

A sötét oldalra csalogatja a licitálókat a Christie\'s, a patinás aukciósház popkultúrából merítő aukcióján többek között a Csillagok háborúja-széria fő gonoszának, Darth Vadernek az eredeti "gúnyáját" is árverésre bocsátják csütörtökön Londonban.



A Christie\'s tájékoztatása szerint a jelmezt - amelyhez sisak és maszk is tartozik - a Star Wars-saga második epizódjában, A birodalom visszavág című részben használták, még 1980-ban. Vader nagyúr öltözékének értékét 160-230 ezer fontra becsülik. A csütörtöki árverésen a rajongók lecsaphatnak Supergirl, Superman és Dick Tracey ruháira, valamint a Star Trek személyzete egyik tagjának uniformisára. Kalapács alá kerül James Bond egyik fegyvere is.



Az Oroszországból szeretettel című kémkalandban bevetett fegyver a várakozások szerint 20 ezer fontért (6,4 millió forint) kelhet el. A gyűjtők az Elfújta a szél, a Szőkék előnyben, a 2001: Űrodüsszeia című filmek plakátjaira, valamint a Marilyn Monroe utolsó filmje - a Kallódó emberek című alkotás - forgatásán készült fényképgyűjteményre is lecsaphatnak.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Ho-ho-ho-hózápor sem kizárt!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó