Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Jackson a világ legdrágább halottja

Szerző: Gábor János, – 2010-03-25 06:11:06

Mostantól halott sztárhoz köthető a zenetörténet legnagyobb összegű szerződése. A Sony Music Entertainment a napokban kötötte meg a Michael Jackson-hagyaték kezelőivel.

A lemezcég a 200 millió dollárt garantáló megállapodás keretében 2017-ig szerzett jogot a különböző Michael Jackson-kiadványok megjelentetésére. A sikertől függően ez az összeg 250 millió dollárra is felkúszhat. A szerződés részét képezi az a dupla album is, amely a This Is It című, a visszatérő koncertek próbáiból összeállított, októberben bemutatott koncertfilm kíséretében már napvilágot látott. A tervek között egyebek mellett szerepel az énekes 1979-es Off the Wall című ötödik stúdiólemezének újrakiadása, valamint a videoklipjeit tartalmazó DVD és egy videójáték megjelentetése is. Az első album idén a karácsonyi piacon, novemberben kerül a boltokba vadonatúj dalokkal.



John Branca fő hagyatékkezelő elmondta, hogy a popkirálynak több mint hatvan kiadatlan felvétele van. „Michael egy-egy nagylemezéhez húsz, harminc, de akár negyven szerzeményt is rögzített. Ezek közül sok előkerült. A Paul Ankával és will.i.ammel készített felvételei is nálunk vannak. Kevésbé értékes, ének nélküli dalok is találhatóak a gyűjteményben” – nyilatkozta.
Zeneipari elemzések szerint Michael Jackson életműve legalább olyan jövedelmezőnek ígérkezik, mint Elvis Presleyé, Bob Marleyé vagy Jimi Hendrixé. Branca szerint meghódítatlan piacok is vannak, például Kína. A This Is It azon kevés nyugati filmek egyike, amelyet ott is bemutattak. Sok az olyan fiatal is, aki az énekes repertoárját csak most kezdi felfedezni.

Michael Jackson albumaiból a 2009. június 25-i halála óta harmincegy milliót értékesítettek – ennek harmadát az Egyesült Államokban adták el. A This Is It – ami mindössze egy új felvételt tartalmaz – eddig ötmillió példányban talált gazdára.

A 200 millió dollárt a hagyaték gondozói a popkirály hátrahagyott, 400 millió dolláros adósságának a rendezésére fordítják. Idén a várakozások szerint 125 millió dolláros tartozást kell kiegyenlíteniük a hagyatékkezelőknek, például 35 millióval tartoznak a visszatérő koncerteket szervező AEG Live cégnek.

Puha József - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó