Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Isteni édesség a hosszú hétvégére: Kóstolj bele a Rácsos almás lepénybe

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-05-01 16:43:29


Rácsos almás lepény

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
vaníliás cukor
2 tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:
fél kiló alma
5 dkg cukor
1 kiskanál őrölt fahéj

Morzsold el a vajat a liszttel, a tojásokat keverd ki a cukorral, majd gyúrd össze a tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki és szeleteld fel.
A tészta háromnegyedével bélelj ki egy kerek tepsit, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Az almát halmozd a tésztára, szórd meg cukorral és fahéjjal.
A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd késsel vagy görgővágóval csíkozd fel, és ezzel készíts rácsot a tésztára. Előmelegített sütőben süsd közepes-magas lángon 25 percig, majd porcukorral megszórva tálald.

Jó étvágyat!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó