Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Rácsos almás lepény
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
vaníliás cukor
2 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
fél kiló alma
5 dkg cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
Morzsold el a vajat a liszttel, a tojásokat keverd ki a cukorral, majd gyúrd össze a tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki és szeleteld fel.
A tészta háromnegyedével bélelj ki egy kerek tepsit, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Az almát halmozd a tésztára, szórd meg cukorral és fahéjjal.
A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd késsel vagy görgővágóval csíkozd fel, és ezzel készíts rácsot a tésztára. Előmelegített sütőben süsd közepes-magas lángon 25 percig, majd porcukorral megszórva tálald.
Jó étvágyat!
A sípszó után hagyjon üzenetet!