Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Isten éltesse a Depeche Mode szintisét, Andy Fletcher-t!

Szerző: Lukács Kata, wikipedia.hu – 2014-07-08 12:10:11

1961-ben, született Andy Fletcher zenész a Depeche Mode new wave-együttes alapító tagja és szintetizátorosa. Bevallottan nem zenész, de tehetséges dalszerző. Gyermekkorában Chelsea- drukker lett, s máig szép emlékeket őriz magában ezekről az időkről. Zenei pályafutása valószínűleg 8 évesen, a templomi kórusban indult, ott ismerkedett meg Vincent Clarke-kal, hozzájuk csatlakozott később Martin is, a Depeche Mode legelső formációja kezdte bontogatni szárnyait. A 80-as évek elején, egy biztosítási társaság ügynöke lett.

(2013. május Budapest Depeche Mode koncert)

Sosem gondolták volna, hogy valaha híresek lesznek, pláne hogy azonnal berobbannak a zenei életben.
Andy-t gyakran kritizálták énekhangja miatt, amely csak maximum torzított vokálként jelent meg. Bár a klipekben sokszor úgy tűnik, mintha énekelne, valójában a mikrofonok sehová nincsenek csatlakoztatva. Innentől kezdve vette át minél inkább a menedzsmenti, marketingügyi feladatokat, révén korábban külön erre a célra szerződtetett dolgozója az együttesnek nem volt.

(2013. május, Budapest Depeche Mode koncert)

Érdekességek:

Andrew Fletcher a kedvenc étele, a Toast Hawaii után nevezte el kiadóját


A Depeche Mode a koncertkörútjaiba tudatosan válassza be Magyarországot, mert tudják, hogy mennyire fanatikusak a rajongók, az együttes tavaly májusban adta a 9. koncertjét hazánkban.


A Depeche Mode Condemnation című videoklipjét Magyarországon, Gödön forgatták, 2010 januárjában Budapesten tartott Depeche Mode koncerten 12500 rajongó vett részt, először 1985-ben járt hazánkban a banda!

A Depeche Mode nevének ötletét egy francia divatmagazin címlapja adta.


Az együttes neve többszörös szójáték, jelentése „távirati stílus”, illetve „gyorsan múló divat”


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó