Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Ismerd meg a titkos Under Pressure aktát a Queen zenetárából

Szerző: Lukács Kata, rockbook.hu – 2015-10-26 15:42:05

 
1981-ben, A Queen, a svájci Montreux-ben felvette az Under Pressure című számot, David Bowie-val.
 
Hirdetés feletti szöveg

Hirdetés alatti szöveg

Az együttes Nagy-Britannia elsőszámú kedvence – Greatest Hits 1 albumuk máig a legnagyobb eladású lemez. Ők minden idők legjobbjai, hiszen összesen 300 millió eladott lemezzel még a legnagyobb elődnél, a The Beatlesnél is több hetet töltöttek el az angol listákon. 
 
 
 
1981-ben nagyszabású Dél-Amerikai turnéba kezdtek. Nyugati rockzenészek közül elsőként léptek fel stadionban többek között Brazíliában és Venezuelában. A koncertek hatalmas érdeklődésre tartottak számot: São Pauloban 131 ezer ember előtt léptek fel, két nap alatt pedig 251 ezer ember látta a koncertjüket. Felléptek a diktatúra uralta Argentínában is, emiatt később sok kritika érte őket. Ugyancsak az említett évben jelent meg a David Bowie-val közös „Under Pressure” kislemez, amely a második listavezető kislemezük lett Angliában. Egy véletlen találkozás eredménye volt, Bowie épp Montreux-ban járt, mikor megtudta, hogy a Queen a Mountain stúdióban dolgozik, így meglátogatta őket.
 
Plusz egy érdekesség a banda címeréről 
 
Freddy Mercury a londoni Ealing Art College-ben művészeti szakon végzett, grafikus végzettséget szerzett, s a Queen címerét is ő maga tervezte meg! A Q betű és a korona az együttes nevére, miközben a két oroszlán, a rák és a két tündér-szerű figura a tagok csillagjegyeire utal: John Deacon és Roger Taylor oroszlán-jegyű, Brian May rák, Freddie pedig a szűz jegyében született. A címert felülről egy főnixmadár őrzi.
  

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó