Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Így készítsünk házilag ízesített vizet

Szerző: Lukács Kata, filantropikum.com – 2014-07-27 16:59:41

 

Így készítsünk házilag ízesített vizet

A nagy nyári hőségben a szokásosnál is nagyobb szükség van a folyadékpótlásra. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy lehetőleg vizet fogyasszunk, és kerüljük az édes, cukrozott, szénsavas üdítőitalokat. Ugyanakkor a sima víz egy idő után unalmas lehet, ám egyszerű praktikákkal ízesíthetjük, így változatos módon frissíthetjük fel magunkat.

Az alábbi receptek mindegyikére érvényesek a következők: a hozzávalókat adjuk 3 liter vízhez, majd hagyjuk állni egy egész éjszakán át. Ezt követően rázzuk fel, majd szűrjük le, és lehűtve fogyasszuk.

Frissítő menta uborkával: vágjunk apróra egy fél csésze mentát és adjunk hozzá egy fél uborkát felszeletelve.

Citromfű, menta és vanília kombinációja: egy nagy szár citromfüvet vágjunk apróra, adjunk hozzá egy negyed csésze durvára vágott friss mentát, és egy nagy kanál vanília kivonatot.

Szeder, rózsa és vanília kombinációja: egy háromnegyed csészényi szederhez adjunk egynegyed csésze rózsaszirmot, és egy fél vanília rudat.

A fenti lehetőség mellett természetesen ott van a régi, hagyományos és jól bevált módszer, a limonádékészítés. Ehhez egyszerűen csavarjuk a vízbe néhány citromot, vagy lime-ot, és adjunk hozzá szteviát, ami energiamentes természetes édesítőszer.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó