Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Akár tetszik akár nem, hónap végén bizony meg kell húzni a gatyaszíjat és Ha a fizetésnap még távolinak tűnik, akkor is főzhet finomat.
Héjában sült, töltött krumpli
Hozzávalók:
6 nagyobb méretű krumpli
10 dkg vaj
3 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
12 dkg húsos szalonna
1 kis csokor friss petrezselyem
só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje: 90 perc
A krumplikat mosd meg jó alaposan, a legalkalmasabb eszköz erre a feladatra a dörzsi felületű szivacs, azzal elég alapos munkát végezhetsz. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a megtisztított krumplikat csomagold alufóliába, és tedd be egy órára. Amíg ez letelik, készítsd elő a többi hozzávalót, és nézz meg egy epizódot a kedvenc sorozatodból. Ha már közeleg az egy óra letelte, a szalonnát kockázd fel és pirítsd meg, majd tedd félre.
Vedd ki a - remélhetőleg - puhára főtt krumplikat a sütőből és a fóliából, mindegyiket vágd félbe hosszában, és egy kanállal kaparj ki mindegyikből egy kisebb darabot, hogy legyen hely a tölteléknek. A kimetszett darabokat tedd egy tálba, dolgozd össze a vajjal, add hozzá a reszelt sajtot és a tejszínt, darabold bele a petrezselymet, majd sózd és borsozd ízlésednek megfelelő mértékben. Ha mindezzel megvagy, keverd hozzá a szalonnát is, és egyenletesen oszd el a feltétet a krumplikon. Tedd őket egy tepsire, majd dugd vissza a sütőbe 30-35 percre, ha szépen rásült, készen van.
A sípszó után hagyjon üzenetet!