Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Hotel ufóknak, vagy mégsem?

Szerző: Lukács Kata, erdekesvilag.hu – 2014-04-02 07:12:18

A Tajvanban felépült San Zhit a felső tízezer nyaralóhelyének szánták, ám a futurisztikus üdülőket a gazdagok sohasem vehették birtokukba.

A Tajvan északi partvidékén üresen álló épületeket leginkább UFO-ként emlegetik különös formájuk miatt. Az 1970-es évek végén egy gumigyártó cég tervei alapján készültek el az első különös kinézetű épületek, ám a 80-as években a cég csődbe ment és nem tudták befejezni az építkezést.

1989-ben a félig kész épületeket egy ingatlanfejlesztő cég vette meg és egy 5 csillagos szállodakomplexumot akart létrehozni jacht kikötővel, de alig egy évvel később az építkezés újra leállt. A mai napig is számos történet kering arról, hogy pontosan mi lehet az oka annak, hogy az építkezést nem fejezték be. A hivatalos magyarázat szerint a befektetők közötti széthúzás következtében nem jött létre a szálloda.

További okok között szerepel a pénzhiány és a munkaerőhiány. Az építkezés befejezésére vagy a romok eltakarítására a mai napig nem vállalkozott senki. A különleges látványt nyújtó épületegyüttes mára igazi turistalátványossággá vált.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó