Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Olaszos rakott krumpli paradicsomszósszal és sajttal sütve
Vigyél haza egy falat Olaszországot a piros fehér kockás terítőn tálalva az itáliai csemege, ami akár holnap vasárnapi ebédre is könynen, gyorsan és nagyon finoman elkészíthető.
Hirdetés
Hirdetés
Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg krumpli
50 dkg darált hús
10 dkg sajt
3 db paradicsom
2.5 dl paradicsomszósz
0.5 dbpóréhagyma
1 teáskanál bazsalikom
2 gerezd fokhagym
a1 ág rozmaring
só,bors
olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, és főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Szedd le a héját, és vágd fel nagyjából fél centis karikákra. Az aprított póréhagymát pirítsd meg kevés olívaolajon, majd rakd rá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, öntsd hozzá a paradicsomszószt, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal és rozmaringgal. Párold 10-15 percig, majd állítsd össze a rakottast.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a paradicsomos darált húst. Rétegezd tovább a hozzávalókat. A tetejére rakj darabokra vágott paradicsomot, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
JÓ ÉTVÁGYAT!
A sípszó után hagyjon üzenetet!