Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Hatszáz lövés, óriási játszmák az idei Classic Winteren!

Szerző: Füstös Éva, – 2018-02-28 08:00:00

A szerbiai HK Spartak és a liptószentmiklósi Old Boys csapata nyerte az idei, immár hatodik Classic Winter Jégkorong Tornát Kiskőrösön.

Fegyelmezett, és meglepetésekkel teli jégkorong tornát zárt idén is a kiskőrösi Rajz Attila Jégpálya február utolsó hétvégéjén, az immár klasszikus nemzetközi Classic Winter Jégkorong Tornával, melyen hat külföldi és négy magyar old boys csapat mérte össze tudását és töltött el együtt egy kapulövésekben gazdag hétvégét.

 

A pénteken délután kezdődő Classic Winter az elmúlt években 8 csapattal zajlott. Az idei volt az első év, amikor tízre bővült a részt vevő csapatok létszáma, ám ahogy Szekeres Károly, a szervező HC Kiskőrös elnöke mondta: a mennyiség nem ment a minőség rovására.

- Sokat tanultunk az elmúlt 5 évben, mára sikerült kiküszöbölni a kezdetleges hibákat, így bátran állíthatom, az idei az egyik legsikeresebb torna volt - mondta Szekeres. Hozzátéve: közel 130 embert láttak vendégül, ami komoly feladat volt, de részben a klub dolgozói, segítői és az Imperiál Étterem segítségével, eredményesen megugrották ezt is.

 

A torna különlegessége volt az is, hogy az eddigiekhez képest a házigazda Kiskőrös is két csapattal a BL Kiskőrössel és a HC Kiskőrössel indult a megmérettetésen, melyen a székelyföldi HC Morrison, a szerbiai HK Spartak, a Debrecen, a liptószentmiklósi Old Boys, a Szigeti Bikák, a a székelyföldi Felcsík Stage, a szintén székely Madaras és a Hargitai Farkasok vettek részt.


- A torna igazi meglepetése a HK Spartak volt. Aki tavaly is részt vett a tornán tudja, hogy akkor utolsóként végeztek. S lám utolsókból lesznek az elsők, idén a szétszórtság tovatűnt, ugyan komolyabb csapattal is érkeztek, de játékuk is összetettebb volt, ami egészen a dobogó legfelső fokáig repítette őket az az A-csoportban. A liptószentmiklósiak szintén nagyon jól teljesítettek, így ők is elismerésre méltó teljesítménnyel jutottak a B-csoport élére. A liptói kapus munkáját külön kiemelném, egy igazolt játékost hoztak, izzadtunk is rendesen, mert képtelenség volt gólt lőni neki. Ettől függetlenül a torna Legjobb Kapusa a HC Kiskőrösben játszó Vicskó Balázs lett.
A Legjobb Csatárnak járó elismerést Farkas Levente a Morrison játékosa kapta meg. A Legjobb Hátvédnek pedig Imets Ferenc a Hargitai Farkasok tagja bizonyult.

 

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a kiskőrösi jégkorongsport szervezői is csatlakoztak ahhoz az ünnepségsorozathoz, melynek keretében számos rendezvény zajlik az idén 300 éves Kiskőrösön. A vasárnapi díjátadón részt vett Domonyi László polgármester és Pohankovics András alpolgármester is. Domonyi László kérdésünkre elmondta: a város és ő maga is büszke arra, hogy van jégpálya Kiskőrösön és ilyen volumenű rendezvényeknek ad otthont, ezzel is öregbítve Kiskőrös hírnevét.
- A Classic Winter fontos rendezvénye a városnak. Külön öröm volt számunkra, hogy a városi ünnepségsorozathoz ők is csatlakoztak - mondta a polgármester. Egyébként neki jutott az a megtisztelő szerep is, hogy átadja a Kiskőrös300 díjat annak a csapatnak, amelyik a 300. kapura lövést elkövette a hétvégén. Érdekesség, hogy összesen töb, mint 600! kapura lövés történt a tornán! A Kiskőrös300 díjat egyébként a Barkóczi László vezette tornaújonc a BL Kiskőrös nyerte el. A város első emberének szerepe azonban itt nem ért véget. Ő dönthette el, ki kapja a Fair Play díjat. - Nem volt könnyű dolgom, hisz a kiskőrösiek felé húz a szívem, de azért döntöttem végül a liptószentmiklósi csapat mellett, mert egy nagyon aktív testvértelepülésünket képviselték. A jeges rendezvények mellett az egyéb városi rendezvényeinken is részt vesznek, és nem mellesleg a csapatukban tényleg csak 40 feletti valódi öregfiúk játszottak - indokolt a polgármester.

A díjátadót követően kis csúszkálás közepette távozott a polgármester is a jégpályáról. Mint kiderült, korcsolyát ma is szívesen húz, bár gyerekként ő még a környék belvizes rétjein tanult meg korcsolyázni. - Nem túl rég vettem egy korcsolyát, azt nem mondom, hogy látványosan hasítom a jeget, de viszonylag stabilan állok rajta. Az nem valószínű, hogy a következő jégkorong tornán magam is ütném a korongot, de a jég és a korcsolya szeretete régóta megvan és meg is marad.

 

A Classic Winter Jégkorong Torna támogatóinak ezúton is köszöni a segítséget a szervező HC Kiskőrös!

Név szerint Kiskőrös Városnak, a város polgármesterének Domonyi Lászlónak, Nuszpel Józsefnek (Imperiál Hotel), Csányi Józsefnek (Kiskőrös TV), Bogáromi Zoltánnak (Agro-Wein), Vass Máriának (Vass Borászat), Kothencz Lajosnak (Imperiál Étterem), Erdélyi Attilának, Szentpéteri Attilának (Szentpéteri Borászat), Breznyám Attilának és Nagy Tamásnak (Régió Napló) és a Szerencsejáték Zrt-nek. 

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó