Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Használd ki a medvehagyma szezonját és készíts belőle isteni lepényt!

Szerző: Lukács Kata, femina.hu – 2014-03-26 16:44:05


A medvehagymás lepény egy igazán jolly joker étel: lehet fő fogás egy kis hússal kiegészítve, finom és könnyű vacsora magában, ideális piknikéteknek is.

A tésztához:

20 dkg liszt, 2 ek. kukoricaliszt, 1 db tojás,
15 dkg vaj, csipet só, 2 ek. hideg tej.
A töltelékhez:
2 közepes fej vöröshagyma, 3 közepes fej lilahagyma,
fél kaliforniai paprika, 5 db csiperkegomba, 1 kis csokor medvehagyma,
vaj, olívaolaj, 4 tojás, só, bors, 2 dl tejföl, 20 dkg túró,
15 dkg reszelt füstölt sajt.


Készítés:
A vajat elmorzsoljuk, a lisztekkel és pici sóval gyúrni kezdjük. Adjuk hozzá a tejet, készre gyúrjuk, fóliába tesszük, majd a hűtőben pihentetjük. Hozzávetőleg negyed óra múltán kivesszük a frigóból, kinyújtjuk a kívánt méretre. Ha kész, sodrófa segítségével a formánkba tesszük, kicsit megnyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Ezután egy kis nehezéket teszünk a tésztára, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.


Közben elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát és a lilahagymát fél főre, a kaliforniai paprikát csíkokra, a medvehagymát laskára vágjuk, és vaj-olívaolajon megpirítjuk. Egy üvegtálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a reszelt sajtot, jól elkeverjük, s a végén a megpirított zöldségeket is beleforgatjuk. A tölteléket az elősütött tésztába tesszük, kissé elegyengetjük, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük. A legvégén még egy kis reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó