Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Három időpontott adott Mesterházy Orbánnak

Szerző: Gábor János, – 2010-03-19 06:33:40

Három időpontot ajánlott a Fidesz vezetőjének a miniszterelnök-jelölti vitára Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltje. Mesterházy Attila azt javasolta Orbán Viktornak, hogy április 6-án, 7-én vagy 8-án tartsák meg a vitát. A szocialista politikus azt mondta: ezeken a napokon bármilyen időpontban rendelkezésre áll, hogy a Fidesz elnökével megbeszéljék az ország dolgait, ki miként ítéli meg az elmúlt nyolc évet és ki mit tenne az ország sikere érdekében. Hozzátette: ha a Fidesz elnöke nem vállalja a vitát és "megfutamodik", akkor nem őt és a pártját, hanem a választókat veszi semmibe.



Mesterházy Attila azt kérte a Fidesz vezetőjétől, vállalja a vitát, és ezzel adjon lehetőséget a választóknak arra, hogy eldöntsék, kit választanak szívesebben április 11-én. Hangsúlyozta: arra számít, hogy Orbán Viktor igent mond a kezdeményezésére. Mesterházy azokra a fideszes felvetésekre, miszerint nem tudni, melyik párt a második erő, kijelentette: a Fidesz csak az MSZP-vel vitázhat, a Jobbikkal nem, mert partnereknek nincs értelme vitatkozniuk.

A szocialista politikus közölte: a miniszterelnök-jelölti vitáknak hagyománya van Magyarországon, és 1998-ban még Orbán Viktor is határozottan, szenvedélyesen érvelt amellett, hogy szükség van ilyen polémiára. Mesterházy Attila kérdésre azt mondta, hogy a Jobbikkal nem látja értelmét a vitának, mert az nem demokratikus párt, és amit képvisel, ellentétes a nemzet érdekeivel.

A Magyar Demokratikus Charta pénteki rendezvényéről - amelyen Gyurcsány Ferenc tart beszédet - azt mondta, jó hír, hogy egyre több civil szervezet gondolja úgy, hogy a demokratikus értékek védelme érdekében az MSZP mellé áll, és támogatja a párt kampányát. Mesterházy Attila véleménye szerint a charta rendezvénye segíthet meggyőzni a bizonytalan szavazókat arról, hogy az MSZP-t válasszák. Arról, hogy az őszödi beszédet CD-n lehet majd kapni a rendezvényen, közölte: a civil szervezet maga dönti el, hogy milyen anyagokat készít az eseményhez kapcsolódóan.

Mesterházy jelezte: az őszödi beszéd tartalmilag arról szól, hogy változtatni kell az addigi gyakorlaton. Hozzátette: olyan politikai kultúrában hisz, amelyben a politikusok őszintén merik vállalni a véleményüket, egyenesen fogalmaznak, és ha kell, elismerik a hibáikat.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Budapesten a brit hercegi pár!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó