Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Harmadszor is kiválóra vizsgázott a Szelidi-tó

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-17 11:50:00

Amint arról híreinkben a napokban hallhattál, a kánikula kellős közepén kezdett főképp neten terjedni, hogy baj van a Szelidi-tó vízével.

Hirdetés

Hirdetés

Akkor Dusnoki Csaba dunapataji polgármester a KORONAfm100-nak adott részletes interjújában kifejtette, hogy némi oxigéncsökkenés a tartós meleg következtében a tó mélyebb rétegeiben valóban történt, azonban a fürdővíz minőségén a folyamat semmit nem rontott, múlt kedden pedig az idei szezonban harmadszor vett mintát a tóból és vizsgálta be annak vízét az illetékes szakhatóság.

Eddig volt kérdéses, hogy sikerül-e a korábbi két alkalommal szerzett kiváló minősítést megőriznie a tónak, tudtuk meg Dunapataj első emberétől, aki a legfrissebb eredményekről nyújtott tájékoztatást felkeresésünkre.

 

Továbbra is düböröghet tehát a szelidi nyár, a strandon a Szolnoki Péter, Kovács „Kerozin” Axel, Rokker Zsolti és Both Zoltán jegyezte „Szelidi-tó / Despacitoval”, amelynek klipjét a napokban, több felvonásban forgatták a tó partján.

Dusnoki Csaba polgármester a jó hír bejelentése mellett hangsúlyozta, hogy az időjárás is kedvezett a Szelidi-tó felfrissülésének, hozzátéve, hogy rövidesen ismét vízminőséget vizsgálnak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó