Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Fürdőzésre, a pletykával ellentétben, kiváló a Szelidi-tó vize

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-06 11:40:00

Az interneten gyorsan terjednek a félinformációk és szóbeszéd alapján szárnyra kelő hírek, amelyeknek kellő ismeretek hiányában nem érdemes felülni.

Hirdetés

Hirdetés

Erre int a Szelidi-tó vízminőségét megkérdőjelező híresztelések felreppenése kapcsán Dusnoki Csaba dunapataji polgármester.

Mint azt rádiónknak a legfrissebb egyeztetések és hivatalos vízvizsgálati eredmények birtokában a településvezető elmondta, valóban nagyobb mélységben csökken az állóvíz oldott oxigéntartalma, ami vezethet halelhulláshoz, ez azonban egy, a szelidihez hasonló tó esetében nem egyedi jelenség, azt kezelni lehet, és a fürdővíz minőségére, amelyet a napokban ismét ellenőrizni fog az ÁNTSZ, nincs rossz hatással.

 

Dusnoki Csaba, Dunapataj első embere rámutatott, hogy az előírt szakhatósági vizsgálatok mellet akadémiai szakemberek is évtizedek óta figyelik a Szelidi-tó élővilágát és vízének állapotát.

A településvezető velük egyetértésben bízik abban, hogy kedvenc tavunk vize a meteorológia által ismét kilátásba helyezett, újabb tartós, meleg napokat is átvészeli.

 

A Szelidi-tó vízével és annak környezetével bővebben foglalkozunk vasárnap délelőtti Turmix című magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó