Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Happy Birthday to Bryan Adams!

Szerző: , index.hu/nlcafe.hu – 2016-11-05 13:42:28

Ma 57 éves Bryan Adams kanadai zenész, dalszövegíró és fotográfus. Zenei pályafutását 1976-ban kezdte, azóta közel 34-szer jelölték különböző zenei díjakra. Az énekes karrierje több mint lenyűgöző, csak számokban nézve is. 100 millió eladott lemez, 13 stúdióalbum, 2 filmzene, 4 koncertlemez, 5 válogatás és 69 kislemez az elmúlt 36 év eredménye.

Hirdetés

Hirdetés 

Megannyi slágerével aratott sikert a nagy világban:  pl. a Summer Of '69-nal és a ’93-ban kiadott So Far So Good című válogatása minden nemzetközileg jegyzett slágerlistán első volt, ezt az eredményt azóta sem tudta élő művész megismételni.

Bryan Adams többször járt hazánkban

Először 1992-ben Budapesten, a Népstadionban adott közel 2 és fél órás koncertet, ahol többek között az Extreme volt Bryan Adams előzenekara. Karrierjének 25. évfordulója alkalmából világkörüli turnéra indult 2006-ban. A koncertsorozat Magyarországot is érintette. November 21-én Budapesten, a Papp László sportarénában lépett fel, majd november 23-án Debrecenben, a Főnix Csarnokban koncertezett.

2007. június 30-án az ingyenes Kapcsolat koncerten lépett fel. Körülbelül kétszázezer érdeklődő volt jelen az egykori Felvonulási téren (ma 56-osok tere). A kétórás koncert nagyon jó hangulatban telt, a csapat sok híres számot eljátszott. Többek között, a Summer Of '69, (Everything I Do) I Do It For You, Heaven, All For Love, és még sok más ismert számot. A koncert végén, a közönség kedvéért két ráadást is adtak. Bryanék előtt a Megasztár 3 győztese, Rúzsa Magdolna lépett fel.

2012. július 29-én a European Tour 2012 egyik állomásaként lépett fel a Papp László Budapest Sportarénában, több mint 2 órás koncerttel szórakoztatta a közönséget.

Legutóbb múlt hónap elején, október 9-én ismét elkápráztatta rajongóit a Budapest Arénában, a kanadai sztár. Olyan emberséges gesztust tett ami bármelyik híresség előtt követendő példa.

Bryan Adams valóra váltotta egy magyar lány álmát a fővárosban adott koncertjén.

Janotyik Éva szüleivel nem mindennapi dolog történt az énekes koncertjén. Éva szeretett volna egy dalt küldeni a koncerten az édesapjának, mivel a Here I Am című dal annak idején sokat segített neki a gyógyulásban. Édesapja sokat volt kórházban, komoly műtéteken esett át, és lábadozása alatt mindig ezt a dalt hallgatta; a lány pedig szerette volna, hogy apja egyszer élőben is meghallgathassa ezt a dalt. Csakhogy fogalma sem volt, hogyan érhetné ezt el, mert a számot Bryan Adams nem szokta játszani koncerteken.

A lány végül arra jutott, hogy egyetlen megoldás van: Leírta a történetet és elküldte a levelét a hivatalos Facebook-oldalára, néhány bryanadams.com-os címre, sőt, még külön Bryan menedzserének is.

A koncert kezdetét követően 1 óra múlva csörgött a telefon Éva kezében és a túloldalon a Here I Am című dal zengett, miközben a háttérben a szülei sírtak örömükben! Ráadásul, Bryan beszámolt a közönségnek a leveléről és egyenesen Édesapjának címezte a dalt a színpadról! Mérhetetlen boldogságot érzett és alig hitte el, hogy ez tényleg megtörtént!

"Köszönöm Bryan, hogy nemcsak a nehéz időkben segítettél az Apukámnak, de még egy tökéletes szülinapot is varázsoltál Neki! "

- írta Janotyik Éva aFacebookon.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó