Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Magazin

Happy Birthday Nicole Scherzinger énekesnőnek!

Szerző: Lukács Kata, starity.hu – 2016-06-29 10:40:07

1978-ban született Nicole Scherzinger amerikai énekesnő, színésznő, táncosnő (Pussycat Dolls) Középiskolás évei alatt gyakran megfordult kisebb nagyobb tehetségkutatókon. A suli befejezése után az énekesnő színészet, és zene szakon tanult.

Hirdetés 

Hirdetés

 

A Popstars című tehetségkutatóba jelentkezett, és a válogatón Whitney Houston I Will Always Love You című szerzeményével, azonnal levette a zsűrit a lábáról, így bekerült az Eden’s Crush nevű lánybandába. Bár kis időn belül feloszlott de számos sikert ért el a csapat és olyan előadókkal léptek fel, mint az 'N Sync. 

És jött a sikertörténet az énekesnő életében: The Pussycat Dolls

2003-ban a csapat meghallgatást tartott, amire az énekesnő is elment, így kerülhetett be a cicababák közé. Elmondása szerint elsírta magát, amikor megtudta, hogy beválasztották a csajbandába. A csapat első nagylemeze a PCD volt.Az album több országban is bekerült az eladási listákon a top 10-be, az albumból összesen 9 millió példány kelt el.

A csapatmunka mellett nem adta fel a szólókarrier lehetőségét sem, és dolgozni kezdett önálló albumán, méghozzá olyan producerek segítségével, mint Timbaland, Akon, vagy épp a Black Eyed Peas-es Will.i.am. A korong 2007 tavaszán került a piacra, de a debütáló nóta már januárban megjelent. Elmondása szerint a csapat tagjaként nem ismertetheti meg azt a zenéjét a közönséggel, nem tudja teljesíteni zenei vágyait.

Nicole  szorgalmasan építette a kapcsolatot a tengerentúli sztárvilág krémjével. Olyan neves elõadók lemezein mûködött közre, mint Shaggy, Will Smith vagy P. Diddyvel rögzített közös nótájuk, a Come to Me, Amerikában és Európában is nagyon sikeres volt.

Az énekesnő a filmes világban is bizonyította tehetségét, így láthattuk egy-egy vendégszerep erejéig az Így jártam anyátokkal-ban, a Men in Black 3. részében.

2009-ben ő írta meg a Gettómilliomos című film Oscar-díjas betétdalának, a Jai Ho-nak angol változatát, a Jai Ho! (You Are My Destiny)-t, melyet később ő énekelt fel a Pussycat Dollsszal és az eredeti előadóval, A. R. Rahmannal.

Nicole több jótékonysági akcióban is résztvett, így például adakozott 2010-ben a Haiti földrengés áldozatainak, felhívta a figyelmet a mellrák veszélyére, illetve létrehozott egy zenei tábort speciális nevelést igénylő emberek részére.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó